Mercedes AMG Petronas 'duble'ye doymuyor

Formula 1 sezonunun 18. yarışı olan Brezilya Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas sezonun 11. dublesine imza attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 2014 yılı markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg ilk sırada yer alırken, takım arkadaşını Lewis Hamilton ise ikinciliği elde etti. Son yarış öncesi şampiyonluk için yarışan iki pilottan Lewis Hamilton, pilotlar sıralamasında 17 puan farkla ilk sırada bulunuyor.

Formula 1 takviminin 18. yarışı olan Brezilya’daki Interlagos pistinde Mercedes AMG Petronas, yarışı ilk iki sırada  tamamladı. Nico Rosberg yarışta birinci olurken, Lewis Hamilton da damalı bayrağı ikinci sırada gördü. İki hafta önce Mercedes AMG Petronas’ın tarihindeki ilk “Markalar Şampiyonluğu”na ulaşırken, Lewis Hamilton ve Nico Rosberg elde ettikleri puanlarla pilotlar şampiyonasındaki rekabetlerine de devam ettiler.  Son yarış öncesi şampiyonluk mücadelesi veren iki pilot arasında 17 puan fark bulunuyor.

Yarışa ilk sırada başlayan Rosberg, yarış boyunca pozisyonunu korumayı başardı ve ilk sırada yarışı bitirerek 25 puan kazandı. Yarışa ikinci sırada başlayan ve bir ara Rosberg ile arasındaki farkı 2 saniyeye kadar indiren Lewis Hamilton ise spin atsa da yarışı ikinci tamamlayarak 18 puanı yakaladı.
 
2014 sezonunun son yarışı olan Abu Dabi Grand Prix’i öncesinde İngiliz pilot Lewis Hamilton 334 puanla ilk sırada yer alırken, takım arkadaşı Nico Rosberg ise 317 puanla ikinci sırada yer alıyor. Lewis Hamilton, Nico Rosberg yarışı kazansa da Abu Dabi’de yarışı beşinci bitirse bile alacağı 10 puanla şampiyonluğunu ilan edecek.
Markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas, bu yarışta aldığı 43 puanla toplamda 651 puana ulaşırken, en yakın rakibiyle arasındaki farkı da 273 puan oldu. Formula 1 sezonunun son yarışı 23 Kasım 2014 tarihinde Abu Dabi’de gerçekleşecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir