Milli takım özel davetle Dünya Kupası'na gidiyor

2014 FIBA Dünya Kupası'na "wildcard" ile katılmaya hak kazanan son 4 ülke arasında Türkiye de yer aldı. Milli Basketbol takımımız, böylece İspanya'da gerçekleştirilecek Dünya Kupası'na doğrudan katılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye, "wildcard" ile 2014 FIBA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nin (FIBA) İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlediği yönetim kurulu toplantısında, 2014 FIBA Dünya Kupası'na "wildcard" ile katılacak son 4 ülke belirlendi. Kıta şampiyonalarında kupaya katılım hakkını elde edemeyen 15 aday ülke arasından Türkiye, Brezilya, Finlandiya ve Yunanistan, 2014 FIBA Dünya Kupası'na "wildcard" ile katılmaya hak kazanan ülkeler oldu. 

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, "Dünya Kupası'nda tekrar podyuma çıkma şansı yakaladığımız için büyük heyecan duyuyorum. Son yıllarda elde ettiğimiz başarılar göz önüne alındığında, dünyanın en iyi basketbol ülkelerinin buluştuğu bu turnuva, Türkiye'nin katılımı olmadan eksik olurdu" açıklamasında bulundu. 

Türkiye'nin Dünya Kupası'na dahil olabilmesi için başvurularında kapsamlı ve güçlü bir çalışma yaptığını ifade eden Demirel, "Bu karar, Türk basketbolunun uluslararası basketbol camiası içerisindeki saygın konumunu bir kez daha pekiştirmiş oldu. Şu anki konumumuz, oyuncularımızın, antrenörlerimizin, idari ve teknik yöneticilerimizin ve sayısız insanın uzun yıllar boyunca verdiği sıkı çalışmanın bir ürünü" değerlendirmesinde bulundu. 

Demirel, milli basketbolcuların da bu kararın ardından büyük heyecan yaşadığını belirterek, "Ülkemizi İspanya'da gururla temsil etmeyi sabırsızlıkla beklediklerini biliyorum" ifadesini kullandı. 

Kura çekimi 3 Şubat'ta 

İspanya'nın evsahipliğinde 30 Ağustos'ta başlayacak FIBA Dünya Kupası'nda, dünyanın en iyi 24 ülkesi karşılaşacak. "Wildcard" alarak turnuvaya katılmak isteyen 15 ülke federasyonunun başvuruları, "spor performansı ve promosyon, ekonomi ve federasyon yöneticiliği" kriterlerine göre değerlendirildi. Türkiye'nin eşleşeceği takımlar ve maçlarını oynayacağı kentlerin belirleneceği 2014 FIBA Dünya Kupası'nın kura çekimi, 3 Şubat Pazartesi günü TSİ 19.00'da yapılacak.  

İlk tur maçları, Bilbao, Gran Canaria, Granada ve Sevilla'da, final karşılaşmaları ise Barcelona ve Madrid'de gerçekleşecek.  

Kura çekimine katılacak 24 takımdan oluşan liste şöyle: 

 ABD   Dominik Cumh.   İran   Meksika   Sırbistan   Türkiye  
 Angola   Filipinler   İspanya   Mısır   Slovenya   Brezilya  
 Arjantin   Fransa   Kore   Porto Riko   Ukrayna   Finlandiya  
 Avustralya   Hırvatistan   Litvanya   Senegal   Yeni Zelenda   Yunanistan  
 

A Milli Erkek Basketbol Takımı, böylece 2002 yılından bu yana düzenlenen tüm FIBA Dünya Şampiyonaları'na katılmış olacak. 2010 yılında turnuvaya evsahipliği yapan Türkiye, bu yıl gümüş madalya kazanma başarısını göstermişti. 

Ayrıca, Erkek ve Kadın Milli Takımları, ilk kez aynı anda bu yaz düzenlenecek dünya şampiyonalarına katılma hakkını elde etmiş olacak.  

Türkiye'nin evsahipliği yapacağı, İstanbul ve Ankara'da gerçekleşecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası 27 Eylül'de başlayacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir