Milli takımların gol makinaları

İngiltere'nin İsviçre'yi 2-0 yendiği maçta fileleri havalandırarak takımının tarihindeki en golcü oyuncusu konumuna gelen Wayne Rooney, diğer milli takımların gol rekortmenlerini akla getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin İsviçre'yi 2-0 yendiği maçta fileleri havalandırarak takımının tarihindeki en golcü oyuncusu konumuna gelen Wayne Rooney, diğer milli takımların gol rekortmenlerini akla getirdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde E Grubu'nda ev sahibi İngiltere'nin İsviçre'yi 2-0 mağlup ettiği maçın 84. dakikasında penaltıdan ağları sarsan Rooney, milli takım kariyerinde 107 karşılaşmada 50 gole ulaşarak ülkesinin en skorer oyuncusu oldu.

Bu golle Avrupa ülkelerinin milli takımlarında 50 gol barajına ulaşan 17. futbolcu konumuna gelen 29 yaşındaki futbolcu, ülkesi adına önemli bir başarıya imza attı.

Avrupa'da en golcü milliler listesinde ilk 2 sıra Macarların

Buna rağmen milli takımlarında en çok gole imza atan diğer futbolcular dikkate alındığında, Rooney'nin rekoru alt sıralarda kalıyor. Avrupa'da listenin ilk sırasında, Macar eski efsane futbolculardan Ferenc Puskas yer alıyor.

Tüm zamanların en iyi futbolcuları arasında gösterilen Puskas, 1945-1956 yılları arasında Macaristan Milli Takımı ile 85 maça çıkarken, 84 kez fileleri havalandırarak Avrupa'nın en golcü milli oyuncusu rekorunu elinde tutuyor. Puskas, Real Madrid'e transferinin ardından İspanya vatandaşlığına geçmiş ve yeni milli takımında 4 maçta forma giymişti.

Diğer eski Macar futbolcu Sandor Kocsis ise çıktığı 75 maçta 68 gole imza atarak o dönemki takım arkadaşı Puskas'ın ardından Avrupa'nın en golcü 2. milli futbolcusu olarak dikkati çekiyor. "Altın Kafa" lakaplı golcü, çıktığı milli maçlarda 7 kez "hat-trick" yapmasıyla da öne çıkıyor.

Yaşayan efsane Klose

Faal futbol hayatına Lazio formasıyla devam eden 37 yaşındaki Miroslav Klose, Almanya Milli Takımı ile çıktığı 137 maçta attığı 71 golle günümüzün en golcü milli oyuncusu konumunda.

Dünya kupalarında 24 maçta 16 golle şampiyona tarihinin en golcü oyuncusu unvanını elinde tutan Klose, 2 kez de turnuvanın "Altın Ayakkabı" ödülünün sahibi oldu.

Ronaldo ve Messi gerilerde kaldı

Günümüz futbol dünyasının en önemli yıldızlarından Real Madridli gol makinesi Cristiano Ronaldo, Portekiz formasıyla attığı 55 golle dünya sıralamasında 24'üncü, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ise 50 golle 32. sırada yer alıyor.

Eski milli futbolcu Hakan Şükür ise 112 maçta 51 kez fileleri havalandırarak en çok gol atan milli futbolcular arasında 28. sırada bulunuyor

Dünya geneline bakıldığında, milli formayla en çok gole imza atan isim ise İranlı eski yıldız golcü Ali Daei. İran Milli Takımı'nda 149 maçta 109 gole imza atan Daei, üstün performansıyla döneminde Avrupa takımlarının dikkatini çekmişti.

Japonya'ya madalya kazandıran Kamamoto

Eski Japon futbolcu Kunishige Kamamoto ise milli takım formasıyla mücadele verdiği 1964–1977 sezonları arasında 84 maçta 80 kez fileleri havalandırdı.

Kulüp kariyeri boyunca Japonya'nın Yanmar Diesel takımında 251 maça çıkan Kamamoto, burada ise 202 gole imza atmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir