Neymar soruşturması devam ediyor

İspanyol hakim, Brezilyalı futbolcudan, Barcelona'nın kendisine yaptığı ödemelerin tüm belgelerini 10 gün içinde mahkemeye ibraz etmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya Ulusal Mahkemesi Hakimi Pablo Ruz, Barcelona Kulübü'nün Brezilyalı futbolcu Neymar'ın transferinde mali usulsüzlük yaptığı iddialarını soruşturmaya devam ediyor. Söz konusu soruşturma kapsamında Neymar'ın avukatına yazılı bir metin gönderen hakim Ruz'un, Barcelona'nın direkt ya da dolaylı yollardan Neymar'a ve yakın çevresine transferle bağlantılı yaptığı tüm ödemelerin belgelerini istediği belirtildi.  

İspanyol basınında yer alan haberlerde, hakimin, bu evraklar için Neymar'a 10 gün süre verdiği kaydedildi. İspanyol hakimin ayrıca 2013-2014 sezonundaki imaj hakları için 900 bin avro ödeme yapması gereken Barcelona'nın, hangi tarihte bu ödemeyi gerçekleştirdiğine ilişkin bilgi istediği ifade edildi. 

Soruşturma kapsamında Katalan ekibinin eski başkanı Sandro Rosell'in, 22 Temmuz'da hakim Ruz'a ifade vermesi öngörülürken, aynı tarihte Neymar'ın babasının da şahit olarak ifade vermesi hususunda henüz bir karara varılmadığı açıklandı. 

Neymar olayının ortaya çıkmasından sonra istifa eden Rosell'in yerine başkanlığa getirilen Josep Maria Bartomeu, Brezilyalı futbolcunun transferinde mali usulsüzlük yapıldığı iddialarını bu zamana kadar hep yalanladı.  

"Saklayacak hiçbir şeyimiz yok" diyen Bartomeu, Neymar'ın transferinde ödenen tüm rakamları kamuoyuna duyurmuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir