Özyakup: Beşiktaş ile Avrupa'da başarı istiyorum

Süper Lig şampiyonluğunu değerlendiren Beşiktaş'ın Takım Kaptanı Özyakup, siyah-beyazlı ekiple Avrupa'da da başarılı olmak istediğini dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ın takım kaptanı Oğuzhan Özyakup, açıklamalarda bulundu.

'Feda' sezonundan daha zor bir yılı tamamlayarak mutlu sona ulaştıklarını söyleyen Özyakup, "Kulübümüz zor durumdaydı, zor günler yaşadı. Beş sene içinde güzel bir proje ve doğru adımlarla çok doğru yerlere geldik. Belki 'feda' sezonunun zorluklarının ödülünü şimdi iki şampiyonlukla aldık" dedi.

"Oyuncular olarak yaptıklarımızın farkında değiliz"

Formalarına üçüncü yıldızı takmanın mutluluğunu yaşadıklarına belirten Özyakup, "Bana göre kimse henüz bunun farkında değil. Biz belki oyuncular olarak yaptıklarımızın farkında değiliz ama 5-10 sene sonra hala bu iki, belki seneye üç, bu sezonlar konuşulacak" diye konuştu.

Şampiyonlukta en önemli avantajın birbirlerini tanımaları olduğunu anlatan Özyakup, giden oyuncuların yerine gelenlerin takıma çabuk uyum sağladığını dile getirdi.

Geçen sezon Osmanlıspor maçında şampiyonluğu garantilediklerini ve bu sezon da aynı rakip karşısında kupayı kaldıracaklarına dikkati çeken siyah-beyazlı takımın kaptanı, "Gerçekten heyecanlıyım. Geçen sene yaşadık ama her sene farklıdır. Tekne turu da var galiba. Geçen sene inanılmaz kutlama vardı. Sabırsızlıkla bekliyoruz." diye görüşlerini dile getirdi.

"Rakip taraftarlar da Beşiktaş'ın 'en iyi' olduğunu söylüyor"

Beşiktaş'ın Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu savunan Kaptan, "Bunu rakip taraftarlar da diyor. Bunu bildiğin sürece kendi futboluna, taktiğine, kendi inandığına güvenmen gerekiyor. Onu uygulaman gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"Tosic ile gönül kırıklığı var"

Ziraat Türkiye Kupası maçında takım arkadaşı Dusko Tosic'le alakalı da konuşan Özyakup, aralarındaki iletişimde sorun olup olmadığını şu sözlerle açıkladı:

"Gönül kırıklığı var tabi. Eskisi gibi olur mu, çok zor. Bunları düşünmedim. Belki onun yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. O da zor dönemden geçti. Benim için o geldikten sonrası güzel geçti. O geldi iki kere şampiyon olduk." 

"Beşiktaş benim için çok değerli bir kulüp"

"Beşiktaş benim için çok değerli kulüp. Burada uzun yıllar oynamak istiyorum" diyen Özyakup, "Aynı zamanda Avrupa'da da hedeflerim var. Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istiyorum. Yerliler olarak çok daha güçlü ve iyi olmamız gerekiyor. Benim de hedeflerim var. Arda gibi oralara gelmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Şenol Hoca'nın gelişiyle daha fazla oynamaya başladım"

Beşiktaş'a çok genç yaşta geldiğini vurgulayan Oğuzhan Özyakup, şunları kaydetti:

"Bilic'in ilk sezonunda oynadım, ikinci sezonunda daha az oynadım. O dönem de benim için çok önemliydi. O sezon sabrın ne olduğunu öğrendim. Çok çalıştım. Sadece yetenekle, teknikle bazı şeylerin yapılamadığının farkına vardım. O sezon bana göre benim için çok iyi oldu. Şenol hocanın gelişiyle daha çok oynamaya başladım, daha çok öz güvenle oynadım. 24 yaşıma geldim ve saha içinde, saha dışında sorumluluk almaya başladım. O sorumluluğu da bana verdi hocalarım ve arkadaşlarım. Bu sezon hem kaptan olarak hem takımda sorumluluk alan oyuncu olarak ilerledim ve şampiyonluğa ulaştık."

"Şanslıyım ki İnönü'de oynadım"

Özyakup, eski statları BJK İnönü'de atmosferin farklı olduğunu belirterek, "Şanslıyım ki İnönü'de oynayabildim. Vodafone Stadı daha modern. Avrupa'daki statlara benziyor. Çok güzel bir stat. Biraz daha baskılı. İnönü biraz açıktı. Çok zor dönemler atlattık" dedi.

"Beşiktaş ile Avrupa'da başarı istiyorum"

Sözlerine, "Beşiktaş'la Avrupa'da da başarılı olmak istiyorum" diyerek devam eden Oğuzhan Özyakup, "Geçen sezon şampiyon olduk, o seneki hedefime ulaşmıştım. Bu sene yine şampiyon olduk, yine hedefime ulaştım. Hedefime ulaştım deyince bu seneki hedefime ulaştım demek istemiştim. Şampiyonlar Ligi'nde olsun, Avrupa Ligi'nde olsun Beşiktaş'la başarılı olmak istiyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yeni sezonda ligde yine şampiyonluk istediğini vurgulayan siyah-beyazlı oyuncu, "Yeni sezonda Avrupa'daki hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde grupları geçmek ama ligde her zaman şampiyonluk. O kupayı eline almak, kupaya yakın olmak çok önemli bir şey. Şampiyonluk çok güzel bir şey" değerlendirmesini yaptı.

"Şenol Hoca'dan sürekli bir şeyler öğreniyorsun"

Şenol Güneş'in maçlardaki hırslı görüntüsüyle ilgili de konuluşan Özyakup, "Geçen sene şampiyon olduk ve hocamızın bir şeyler öğretmek istemesi, bize gösterdikleri aç olmamızın nedeni. Hocanın böyle olması bir oyuncu için çok önemli. Sürekli bir şeyler öğreniyorsun ve daha iyisini yapmaya çalışıyorsun. 88. dakikada 4-0 öndeyiz, hoca hala taktik veriyor. Böyle bir şey olması çok önemli" dedi.

"Milli takım farklı"

A Milli Futbol Takımı'nın konumunu değerlendiren Oğuzhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni jenerasyonda tecrübeli abilerimizle gerçekten güzel bir şey yakalarız. Takım olma konusunda çok güzel bir konumdayız. Ortam var, abi kardeşlik var, samimiyet var. Bu çok önemli. Milli takımda çok vakit geçiremediğimiz için, hiçbir zaman Beşiktaş'taki arkadaşlık gibi olmaz. Çünkü burada her gün berabersin ama milli takım farklı. Orada olduğumuzda da her gün bir şey yapmaya çalışıyoruz ki o birlik beraberlik oluşsun."

Bu konularda ilginizi çekebilir