Platini temyize gidiyor

UEFA Başkanı Michel Platini, hakkında verilen futbolda sekiz yıl men cezasına itiraz etmek için 11 Ocak Pazartesi günü FIFA Temyiz Kurulu'na başvuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Başkanı Michel Platini, 11 Ocak Pazartesi günü temyize başvuracak.

Platini’nin avukatlarından Thibaud d'Ales, Fransız basınına yaptığı kısa açıklamada, "Müvekkili ile ilgili verilen gerekçeli kararın ayrıntılarının dün gece ellerine geçtiğini belirtti ve 'gerekçeli kararı inceleyip, temyiz başvurumuzu pazartesi günü yapacağız" dedi.

Platini’nin buradan bir sonuç çıkmaması halinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi"ne (CAS) başvurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs 2015'te İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu.