Platini ve Blatter'in itirazı reddedildi

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında, Blatter ve Platini'nin futboldan 90 gün men cezaları için yapılan temyiz başvuruları reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin, FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında aldığı futboldan 90 gün men cezası için yapılan itirazlar reddedildi.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Blatter ve Platini'nin men cezaları hakkındaki temyiz başvurularının reddedilme kararını, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyabileceği ifade edildi.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu.

Soruşturmadaki suçlamalar kapsamında, Blatter'den 2 milyon İsviçre Frangı aldığı iddia edilen Platini'nin konu hakkında bilgisine başvurulmuştu.

FIFA, bu soruşturma sonrasında Blatter ve Platini'ye, 90 gün futboldan men cezası vermiş, 90 günlük men cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabileceği de belirtilmişti.

Blatter ve Platini, 26 Şubat 2016'da İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA başkanlık seçimi öncesinde cezalarını tamamlamış olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir