Real Madrid ile Bayern Münih eşleşti

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yarı final kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde, İspanyol temsilcisi Real Madrid ile Almanya'nın Bayern Münih takımı, bir diğer İspanyol takımı Atletico Madrid ile İngiliz temsilcisi Chelsea eşleşti. 

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve eski Portekizli futbolcu Luis Figo'nun yaptığı kura çekimi sonucunda, 9 şampiyonlukla kupayı en fazla sayıda kaldıran takım olan İspanyol kulübü Real Madrid, sonuncusu geçen yıl olmak üzere kupayı 5 kez kaldıran Alman temsilcisi Bayern Münih'in rakibi oldu.

25'inci kez yarı finale yükselen Real Madrid, 2011'de Barcelona, 2012'de Bayern Münih ve 2013'te Borussia Dortmund'a elendikten sonra art arda 4'üncü yarı finalinde, son 5 yılda dördüncü kez yarı finale çıkan Bayern Münih karşısında bu kez şeytanın bacağını kırmaya çalışacak.

Diğer eşleşmede ise 40 yıl aradan sonra ilk, toplamda 4'üncü kez Avrupa'nın kulüp bazındaki en büyük futbol turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan Atletico Madrid, son 11 yılda yedinci defa "Devler Ligi"nde son 4 takım arasına adını yazdıran ve 2012'de Bayern Münih'i yenerek tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaşan Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea ile karşılaşacak.

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ilk maçları 22-23 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 29-30 Nisan tarihlerinde oynanacak. İlk maçlar Real Madrid ve Atletico Madrid sahasında yapılacak.

Şampiyonlar Ligi finali, 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'daki "ışık" anlamına gelen Luz Stadı'nda oynanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir