Ronaldinho ülkesine döndü

Brezilya'nın Fluminense ekibi, Ronaldinho ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brezilya Birinci Futbol Ligi ekibi Fluminense, Meksika takımlarından Queretaro'dan ayrılan Ronaldinho'yu renklerine bağladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 35 yaşındaki Ronaldinho ile 2016 yılının sonuna kadar geçerli olmak üzere 1,5 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. Tam adı Ronaldo de Assis Moreira olan Brezilyalı orta saha oyuncusunun yeni takımında 10 numaralı formayı giyeceği belirtildi.

Fluminense, Ronaldinho'nun alacağı ücret hakkında bilgilendirmede bulunmadı. Ülke basınında, futbolcunun sözleşmesi boyunca yaklaşık 3,5 milyon dolar kazanacağı öne sürüldü.

İmza töreninin ardından transferini değerlendiren Ronaldinho, Brezilya'ya dönmesinde en önemli etkenlerden birinin ülkesinde henüz bir şampiyonluk yaşayamaması olduğunu aktararak, Fluminense'nin güzel bir projeyle kendisine teklifte bulunduğunu ve takıma katıldığı için mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ülkesinde Gremio ve Atletico Mineiro'nun yanı sıra Fluminense'nin en büyük rakibi Flamengo'da forma giyen tecrübeli futbolcu, İspanya'nın Barcelona, İtalya'nın Milan, Fransa'nın Paris Saint-Germain ve son olarak Meksika'nın Queretaro takımlarında mücadele etmişti.

Kariyerinde FIFA Dünya Kupası, Copa America, Libertadores Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi başarılar bulunan Ronaldinho, geçen sezon Meksika liginde çıktığı 29 maçta 8 gol attı.