Ronaldo'nun rekor hedefleri

Portekizli yıldız, El Clasico'da 2 gol atması durumunda Real Madrid tarihinde Barcelona'ya karşı "en fazla gol atan futbolcu" unvanını egale edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Real Madrid ile 30 Haziran 2021 yılına kadar sözleşmesini uzatan Portekizli Cristiano Ronaldo, 8 sezondur İspanyol kulübünde birçok rekora imza attı.

Real Madrid'in tarihinde en çok gol atan (376), Şampiyonlar Ligi'nde en fazla fileleri havalandıran (78), kulüp geçmişinde en çok hat-trick yapan (38), eflatun-beyazlı formayla çıktığı ilk 8 maçta gol atma başarısı gösteren futbolcu gibi rekorları elinde bulunduran 31 yaşındaki yıldız oyuncunun, İspanyol kulübünde kırmayı hedeflediği 9 önemli rekor daha bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde en fazla sahaya çıkan oyuncu

Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'nde en fazla sahaya çıkan oyuncu olmak isteyen Ronaldo'nun, 69 kez daha Kupa 1'de forma giymesi lazım. Bu dalda rekor 152 kez forma giyen kaleci Iker Casillas'ta bulunuyor. Ronaldo, takımıyla şu ana kadar 83 Şampiyonlar Ligi maçında görev aldı.

En fazla maça çıkan yabancı futbolcu

1996 ile 2007 yılları arasında 11 sezon Real Madrid forması giyen Brezilyalı Roberto Carlos, 370 lig müsabakasıyla en fazla maça çıkan yabancı futbolcu unvanının sahibi. Ronaldo'nun şu ana kadar 246 maça çıktı.

Derbinin hakemi belli olduDerbinin hakemi belli oldu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir