Şampiyonlar Ligi'nde son 16 belli oldu

Şampiyonlar Ligi grup müsabakaları dün gece oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Grupları 1 ve 2. olarak tamamlayan 16 takım üst tur biletini cebine koydu. İşte sonuçlar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçları dün gece oynanan karşılaşmalarla sona erdi.

A grubunda Atletico Madrid ve Juventus, B grubunda Real Madrid ve Basel, C grubunda Monaco ve Bayer Leverkusen, D grubunda da Borussia Dortmund ve Arsenal,  E grubunda Bayern Münih ve Manchester City, F grubunda Barcelona ve Paris Saint-Germain, G grubunda Chelsea ve Schalke 04, H grubunda da Porto ve Shakhtar Donetsk Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükseldi.

Gruplarda üçüncü sırada kalan Olympiakos, Liverpool, Zenit ve Anderlecht, Roma, Ajax, Sporting Lizbon ve Athletic Bilbao ise UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Belarus ekibi BATE Borisov, 6 maçta yediği 24 golle UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin grup aşamasında kalesinde en fazla gol gören takım oldu.

İşte dün gecenin sonuçları:

E Grubu
Bayern Münih - CSKA Moskova: 3-0
Roma - Manchester City: 0-2

F Grubu
Ajax - Apoel Nicosia: 4-0
Barcelona - PSG: 3-1

G Grubu
Chelsea - Sporting Lisbon: 3-1
Maribor - Schalke 04: 0-1

H Grubu
Athletic Bilbao - BATE Borisov: 2-0
Porto - Shakhtar Donetsk: 1-1

Kuralar Pazartesi günü

Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan ekipler, 15 Aralık Pazartesi günü TSİ 13.00'te çekilecek kura sonucu birbirleriyle eşleşecek.

Gruplarını lider olarak tamamlayan takımların seri başı olarak katılacağı kura çekiminde, aynı ülke takımları birbirine rakip olamayacak, aynı gruptan gelen ekipler de birbiriyle eşleşemeyecek.
Gruplarını ikinci sırda bitirecek takımlar ilk maçlarını kendi sahalarında oynayacak. İlk maçlar; 17-18 / 24-25 Şubat 2015'te, rövanşlar ise 10-11 / 17-18 Mart 2015'te yapılacak. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir