Schumacher'in tedavisi İsviçre'de sürecek

Formula 1'in efsanevi pilotu Schumacher, Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nden, İsviçre'deki Lozan Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOZAN  - Fransa'da kayak yaparken düşen ve ağır yaralanan Formula 1'in efsanevi pilotu Michael Schumacher, Grenoble Hastanesi'nden, Lozan Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

Schumacher'in, İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan üniversite hastanesine getirildiği bilgisi hastanenin medya servisi tarafından da doğrulandı.

Lozan Üniversitesi Hastanesi'nin medya servisinden bir yetkili, AA muhabirine verdiği bilgide, Schumacher'in bugün hastaneye getirildiği belirtti. Yetkili ayrıca, Schumacher'in tedavisinin yapılacak yerin ailesinin isteği doğrultusunda gizli tutulacağını ifade etti. 

Formula 1 pilotunun sağlık durumu hakkında bilgilendirme amaçlı herhangi bir basın toplantısının planlanmadığını belirten yetkili, belli aralıklarla durumunda bir değişme olduğunda basına Schumacher'le ilgili bilgi verebileceklerini kaydetti.

Diğer taraftan, Schumacher'in sağlık durumu hakkında bilgi alabilmek için basın araçları ve mensuplarının hastane önünde bekleyişi sürüyor.

Michael Schumacher, Fransa Alpleri'nde 29 Aralık 2013 tarihinde kayak yaparken düşmüş ve başını kayaya çarparak, ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından Grenoble Hastanesi'nde ameliyat edilen Schumacher'e ocak ayı sonunda verilen narkoz azaltılmış ve yapay komadan uyandırılma sürecine geçilmişti.