Süper Lig'de istifa furyası

Süper Lig 2014-2015 sezonunda henüz ikinci devre karşılaşmaları oynanmadan 12 teknik direktör istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taylan Özgür Dil / dunya.com

2014 - 2015 sezonu teknik adamlar için istifa sezonu oldu. Sezonun ikinci yarısı başlamadan 12 teknik direktör görevinden ayrıldı veya gönderildi. İstifa furyasına son katılan isim ise Kayseri Erciyesspor'da Bülent Korkmaz'ın yerine getirilen Uğur Tütüneker oldu.

Sezona büyük umutlarla başlayan takımlar umduğunu bulamayınca çareyi teknik adam değişikliğinde buldu. Gençlerbirliği ise teknik adam konusunda en şanssız sezonlarından birisini yaşadı. Ankara temsilcisi maçlar başlamadan 2 hocasını değiştirdi ve son olarak Mustafa Kaplan ile de yollarını ayırarak kısa sürede 3 antrenör değiştirmiş oldu.

Galatasaray

Galatasaray Spor Kulübü, kötü çizgisiyle tartışılan teknik direktör Cesare Prandelli’yi gönderdi. İtalyan teknik adam en son Sarı-Kırmızılı takımın başında  3-0 yenildikleri Trabzon’a karşı oynamıştı. Cimbom yönetimi direktörlük koltuğuna ise eski futbolcusu Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi.

Fenerbahçe

Sezonun hemen başında şok bir kararla Ersun Yanal'ı gönderen Sarı-Laciverli ekip, Süper Lig'e İsmail Kartal ile başladı. Geçen sezon takımı şampiyon yapan Ersun Hocanın gönderilmesi taraftardan da oldukça tepki aldı. Ancak İsmail Kartal, Fenerbahçe'yi ligin ilk yarısında zirvede tutmayı bildi.

Trabzonspor

Karadeniz ekibi lige başlamadan kadroda 22 oyuncu değişikliğiyle köklü bir revizyona gitti. Ancak Trabzonspor yönetimi, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile ligin 8. haftasında yollarını ayırmaya karar verdi. Halilhodzic’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna ise Ersun Yanal getirildi.

Gençlerbirliği

Süper Toto Süper Lig’de maçlar başlamadan 2 hoca değiştiren Ankara ekibi, ligin 2. haftasında teknik direktör Mustafa Kaplan’ı da gönderdi. Gençlerbirliği, kendi Evinde Bursaspor’a yenilmesinin ardından Başkan İlhan Cavcav tarafından soyunma odasında Kaplan’ın görevine son verilmişti. Başkan Cavcav maçın ardından yaptığı açıklamada, “Gerekirse bundan sonra takımı ben çalıştırırım” demişti. Mustafa Kaplan’dan boşalan koltuğa daha sonra İrfan Buz getirildi.

Torku Konyaspor

Yeşil-siyahlılar, Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı 7 karşılaşmadan 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet almasının ardından teknik direktör değişikliğine gitti. Konya ekibi Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman ile anlaşmaya vardı.

S. A. İ. Erciyesspor

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, teknik direktör Bülent Korkmaz yönetiminde çıktığı 10 maçtan 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet çıkardı. Erciyesspor yönetimi daha sonra genç teknik direktör ile yollarını ayırmaya karar verdi. Korkmaz’ın yerine eski takım arkadaşı Uğur Tütüneker getirildi. Tütüneker ise ligin ikinci yarısı başlamadan istifa ettiğini açıkladı.

Balıkesirspor

Balıkesirspor’u Spor Toto Süper Lig’e çıkararak büyük bir başarıya imza atan teknik direktör İsmail Ertekin, kendi evinde oynadıkları Sivasspor maçından mağlubiyet ile ayrılınca istifa etti. Ertekin’in yerine ise Kemal Özdeş getirildi.

Çaykur Rizespor

Mehmet Özdilek yönetimindeki Çaykur Rizespor, kendi evinde oynadığı Kardemir Karabükspor mağlubiyetinin ardından yönetim, Özdilek’in sözleşmesini feshetti. Özdilek’ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna önceki gün 3. kez Hikmet Karaman getirildi.

Sivasspor

Sivasspor'da Roberto Carlos'tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna getirilen isim Sergen Yalçın oldu.

Akhisarspor 

Son 9 lig maçında 4 puan toplayan Akhisar'ın teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, kötü gidişatın ardından ayrılık kararı aldı. Akhisar, yollarını ayırdığı Akçay'ın yerine teknik direktörlük görevine Brezilyalı teknik adam Roberto Carlos'u getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir