Tek arma iki kupa

Fenerbahçe, benzerine az rastlanan bir başarıya imza attı. Sarı lacivertliler, aynı günde, aynı salonda, hem erkeklerde hem de kadınlarda Avrupa şampiyonu olarak, Türk spor tarihine altın harflerle geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Spor Kulübü, dün iki önemli başarıya imza attı. Sarı Lacivertlilerde hem Erkek Voleybol Takımı, hem de  Kadın Voleybol Takımı, aynı günde hem de aynı salonda Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

İlk şampiyonluk erkeklerden geldi

Fenerbahçe adına ilk zaferi erkekler kazandı. CEV Challenge Kupası finalinde Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildiği İtalya'nın Andreoli takımını rövanş maçında 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe Grundig, 74 dakika süren maçta setleri, 25-22, 25-19 ve 25-17 ile aldı.

Sarı Melekler Avrupa şampiyonu

Fenerbahçe Grundig'in ardından bu kez sahneye Sarı Melekler çıktı. Kadınlar CEV Kupası'nda Fenerbahçe, Rusya'nın Uralochka takımını ikinci maçta da yenerek bu kupadaki ilk şampiyonluğuna ulaştı. Deplasmanda ilk maçı 3-2 kazanan sarı lacivertli takım, 78 dakika süren mnaçı 25-11, 28-26 ve 25-22'lik setlerle 3-0 kazandı.