Tenise ilgi artıyor

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, "Tenisi halk sporu haline getirmek istiyoruz. Bunu başardığımızda Türkiye dünya tenisinde daha iyi yerlere gelebilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, her geçen gün tenise ilginin arttığını ve lisanslı sporcu sayısının da 30 bine ulaştığını söyledi. 

Durmuş, yaptığı açıklamada, tenisin dünyanın birçok bölgesinde keyifle oynanan bir spor dalı olduğunu belirtti. 

Türkiye'de yakın zamana kadar ön yargılar sebebiyle biraz uzak kalınan tenise ilginin her geçen gün arttığını anlatan Durmuş, 5 yıl önce 10 bin civarında olan lisanslı sporcu sayısının şu an 30 bine yaklaştığını ifade etti. 

Ülke genelinde tenisle ilgilenen sporsever sayısının ise 1 milyona ulaştığını dile getiren Durmuş, bu rakamların Türkiye'de tenisin sevilmeye başladığının ve ilginin arttığının göstergesi olduğunu kaydetti. 

Uzun zamandır tenisin "zengin sporu" olarak nitelendirdiğine işaret eden Durmuş, şöyle konuştu: 

"Maalesef tenis, geçmişte 'zengin sporu' olarak algılanıyordu. O yüzden her fırsatta, yaptığımız her çalışmayla tenisi herkesin oynayabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Gaziantep'te gerçekleştirdiğimiz 'Sokak Tenisi Şenliği' de bunun bir örneğiydi. Organizasyonda sokağın gerçek sahibi olan çocuklarımız belki de hayatlarında ilk kez tenisle tanıştı. Bu tanışıklık arttıkça tenisin daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum." 

"Niteliği de artırmak istiyoruz" 

Durmuş, Türkiye'nin uluslararası arenada başarı çıtasını yükseltebilmesi için gençleri bu spora yönlendirmek gerektiğini söyledi. 

Gençliği, her alanda olduğu gibi teniste de zenginlik olarak gördüklerine işaret eden Durmuş, "Lisanslı sporcu sayımız artıyor ama biz bunu yaparken niteliği de artırmak istiyoruz. Bu noktada Gençlik ve Spor Bakanlığıyla çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda Türkiye'nin 81 ilindeki çocuklarımızdan yetenekli olanları keşfetmeye çalışıyoruz. Bir anlamda çocuklarımızı taramadan geçiriyoruz" diye konuştu. 

Tenisi sevdirebilmek ve ilgiyi artırabilmek için fiziki şartları iyileştirmeye çalıştıklarını belirten Durmuş, şunları kaydetti: 

"Şu an tenisi halk sporu haline getirmek istiyoruz. Bunu başardığımızda Türkiye dünya tenisinde daha iyi yerlere gelebilir. O yüzden günü kurtarmak yerine geleceğe yönelik çalışarak, gençlerimize ağırlık veriyoruz. Tenisin Türkiye'de iyi bir geleceği olduğunu düşünüyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir