THY Avrupa Ligi'nde Türk derbisi

THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında yarın iki Türk takımı Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş karşılaşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında yarın iki Türk takımı Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş karşılaşacak.

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en prestijli organizasyonunda 8 galibiyet, 10 yenilgisi bulunan Anadolu Efes, 10. sırada yer aldı. THY Avrupa Ligi'nde 10 galibiyet ve 8 mağlubiyeti olan Darüşşafaka Doğuş ise 8. sırada yer buldu.

Avrupa Ligi'nde yaptığı son 2 maçı kaybeden Anadolu Efes, rakibini sahasında yenerek, ilk 8 için iddiasını sürdürmek istiyor. Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonunda çıktığı son 2 sınavdan galibiyetle ayrılan Darüşşafaka Doğuş ise lacivert-beyazlı ekibi mağlup ederek, puan sıralamasındaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, saat 21.30'da başlayacak. Müsabaka, beIN Sports 3'ten naklen yayınlanacak.

Avrupa'da 4. randevu

İki takım, Avrupa kupalarında 4. kez karşı karşıya gelecek.

Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş Avrupa kupalarında bugüne kadar 3 kez karşılaşırken, THY Avrupa Ligi'nde yapılan müsabakaları lacivert-beyazlı ekip kazandı.

İki ekibin sezonun ilk yarısındaki randevusunda Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u deplasmanda 84-79 mağlup etmişti. Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon yapılan mücadeleyi ise lacivert-beyazlı takım 78-72 kazanmıştı.

Marmara Forum, bir taraftarı Kızılyıldız MTS deplasmanına götürecek

Kulüp partnerlerinden Marmara Forum’un sahipleneceği karşılaşmada basketbolseverler için özel sürprizler olacak.

Maçın devre arasında Marmara Forum tarafından düzenlenecek şut yarışmasını kazanan bir taraftar, bir konuğu ve Anadolu Efes kafilesiyle birlikte Kızılyıldız MTS deplasmanına gitme hakkı kazanacak.

Derrick Brown 1 hücum ribaundu alması halinde 100 hücum ribaunduna ulaşacak

Anadolu Efes Kızları ve kulüp maskotu Çaylak’ın da özel performanslarıyla maç deneyimini daha da üst seviyeye çıkaracağı karşılaşmada, Anadolu Efes’in yeni transferi Alex Kirk de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ilk defa sahaya çıkmış olacak.

Anadolu Efes’in başarılı oyuncularından Derrick Brown ise Darüşşafaka Doğuş karşılaşmasında bir hücum ribaundu alması halinde Euroleague kariyerindeki 100. hücum ribaundunu almış olacak.  Thomas Heurtel de 6 asist yapması halinde bu sezon Euroleague’de 100 asist yapmış olacak.

Ayrıca Darüşşafaka Doğuş karşılaşmasında Thomas Heurtel 16, Derrick Brown da 19 sayı yapmaları halinde bu sezon Euroleague’de toplamda 250 sayıya ulaşmış olacaklar.

Bu konularda ilginizi çekebilir