Trabzonspor, yabancı oyuncularla yol ayrımında

Yeni sezon öncesi yerli transferini neredeyse tamamlayan bordo-mavili kulüp, Bosingwa ve Bourceanu dışında kadrosunda bulunan 6 yabancı futbolcuyla yollarını ayırmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON  - Yerli transferde 6 futbolcuyu kadrosuna katarak yeni sezona iddialı başlamak isteyen Trabzonspor Kulübü, yabancı transferde 6 futbolcusunu satmayı planlıyor. 

Kulüp Genel Sekreteri Köksal Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anıl Taşdemir, Deniz Yılmaz, Gökhan Karadeniz, Serdar Gürler, Serhat Çakmak ve Turgut Doğan Şahin transferlerini başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Yerli transferi neredeyse tamamladık. Bu transferleri yaparken kadroda direkt oynayabilecek genç oyuncuları tercih ettik. Taraflı ve tarafsız herkesin takdir ettiği yerli transferler yaptığımızı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Yerli transferde iki futbolcuyu daha kadrolarına katmak istediklerini anlatan Güney, "Transferde isim vermek istemiyoruz ama ilgilendiğimiz yerli futbolculardan birisi Adem Büyük. Görüşmelerimiz kendisiyle ve diğer yerli bir futbolcuyla devam ediyor. Bu iki transferi de gerçekleştirmek istiyoruz. Onları da takımımıza dahil ettiğimizde yerli transfere son noktayı koyacağız" dedi. 

"Transferler teknik heyetin bilgisinde yapılıyor" 

Teknik direktör ve ekibinin ismini belirli nedenlerden dolayı şu anda açıklayamadıklarını ifade eden Güney, şöyle devam etti: 

"Teknik heyetimizi şu anda açıklayamıyoruz ama tabi ki kamuoyunda herkesin malumu ve bildiği bir isim. Kendisi ve ekibi temmuz ayının ilk ya da ikinci haftasında kentimizde olacak. Yapılan ve yapılacak transferler de teknik heyetin bilgisinde yapılıyor. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmak. Bunun için de teknik ekibimize yönetim olarak güveniyoruz. Yerli ve yabancı transferleri temmuz ayında yapılacak kamp programına kadar yetiştirmek istiyoruz. Böylece yeni sezon hazırlıklarına takımdaki bütün futbolcular aynı ortamda başlayarak adapte sürecini en aza indireceklerdir." 

"Yabancı oyuncu transferinde köklü değişikliğe gidilecek" 

Yabancı oyuncu transferi konusunda köklü bir değişikliğe gidileceğine işaret eden Güney, yedek kulübesinde bekleyen değil, sahada oynayan futbolcuları transfer etmek istediklerini vurguladı. 

Bu kapsamda teknik heyetin alınmasını istediği futbolcuları takip etmeye başladıklarını belirten Güney, şunları kaydetti: 

"Kadromuzdaki bu futbolcuları sattığımızda boşalan kontenjana 4 ya da 5 yabancı transfer yapmayı istiyoruz. Bunlar da teknik heyetin bilgisi dahilinde olacak. Teknik heyetin yabancı transferle ilgili ön görüleri var. Biz isim bazında belirtmek istemiyoruz. Bunun ilk adımını Adrian attı ve takımdan ayrıldı. Biz yönetim olarak değil, teknik heyetle karar veriyoruz. Bosingwa ve Bourcenau dışındaki yabancıların hepsine gelecek teklife açığız. Bununla ilgili çalışmalarımız ve futbolcularımıza gelen talepler var değerlendiriyoruz. Bu oyuncuların transferi sağlandığında diğer düşünülen futbolcularla imzalar atılacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir