Tüm maçlar ertelendi

Maden faciası nedeniyle bugün ve yarın oynanması gereken tüm amatör ve profesyonel maçlar ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Soma'daki maden faciası nedeniyle bugün ve yarın oynanması gereken tüm amatör ve profesyonel maçları erteledi.

TFF'den yapılan açıklamada, Soma'da yaşanan facia nedeniyle dünden itibaren 3 günlük Ulusal Yas ilan edildiği ve bu çerçevede bugün ve yarın oynanacak tüm amatör ve profesyonel lig müsabakalarının ertelendiği bildirildi.

Açıklamada, 16, 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde tüm liglerdeki futbol maçlarının planlanan şekilde oynanacağı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu müsabakalar öncesi, sırasında ve sonrasında müzik yayını yapılmayacak, hakemlerimiz ve futbolcularımız sahaya siyah bantla çıkacak ve maçlardan önce Soma'da hayatını kaybeden yurttaşlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli takımımızın yarın oynanacak Malta maçına siyah bantla çıkması ve saygı duruşunda bulunulması için UEFA'ya başvurulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunar, Soma'da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı dileriz."

TBF'den yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Soma'daki kömür ocağında yaşanan elim kaza sonucu ilan edilen milli yasın ardından, basketbol karşılaşmaları ertelenmiştir. Beko Basketbol Ligi ve TB2L Play-Off ile TB3L Final Grubu müsabakaları 17 Mayıs Cumartesi gününden itibaren devam edecektir. Yenilenen maç programları ilerleyen saatlerde açıklanacaktır"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir