Türk hakemden Hollanda'da yöneticilik eğitimi

Hollanda'da özel şirketlere yöneticilik üzerine kurslar veren FIFA kokartlı Türk hakem Gözübüyük, tecrübelerini Türkiye'de de aktarmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LAHEY - Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) görev yapan FIFA kokartlı Türk hakem Serdar Gözübüyük, özel şirket çalışanlarına verdiği yöneticilik kurslarıyla Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin övgüsünü aldı. 

Hollanda'da iki yıl önce "Yılın Hakemi" seçilen Gözübüyük, yaptığı açıklamada, beş yıl önce kurdukları "Sport-Connecting-Us" adlı bir şirket yoluyla özel şirketlere yöneticilik, baskı altında çabuk karar verebilme ve psikolojinin kontrolü gibi konularda kurslar verdiğini belirtti. 

Aralarında Rabobank, Hollanda Kraliyet Telekom şirketi KPN ve sigorta şirketi Achmea gibi kuruluşların da olduğu üst düzey şirketlerin yöneticilerine verdiği kursların, Başbakan Rutte ve Kral Willem Alexander'ca takdir gördüğünü anlatan Gözübüyük, aldığı olumlu tepkiler karşısında işini daha da severek yaptığını anlattı. 

Gözübüyük, "Başbakanımız Mark Rutte bizzat kurs verdiğim yeri ziyaret ederek beni tebrik etti. Hatta bana 'artık Türkiye'nin de ilgisini çekmişsindir, umarım Hollanda'yı bırakıp gitmezsin' dedi. Bunlar beni motive ediyor" dedi. 

Kurs projesinin, 5 yıl önce ilk kez birinci ligde maç yönetmeye başladığında kafasında oluştuğunu anlatan Gözübüyük, tek amacının tecrübe ve bilgi birikimini, yeni nesillere aktarmak olduğunu dile getirdi. 

"Ben hayalimin peşinden gittim" diyen Gözübüyük, özellikle yabancı kökenli genç nesillerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı arzuladığını ifade etti. 

"Tecrübelerimi Türkiye'ye de aktarmayı istiyorum" 

Talep olması halinde tecrübelerini Türkiye'ye aktarmayı da istediğini dile getiren Serdar Gözübüyük, bu kapsamda bazı teklifler aldığını ve bunlara zamanla karar vereceğini söyledi.   

Eredivisie'nin yanı sıra uluslararası maçlarda da görev aldığını anlatan Gözübüyük, daha da başarılı bir hakemliği hedeflediğini belirtti. 

2009 yılında henüz 24 yaşındayken ligdeki ilk maçına çıkan Gözübüyük, bir sezonda ortalama 25 maç yönetiyor. 

Hollanda'da profesyonel düzeyde hakemlik yapan ilk ve tek Türk olan Gözübüyük, bu ülkede yaşayan Türklerin büyük kesimi gibi işçi bir aileden geliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir