Millilerden müthiş geri dönüş

A Milli Futbol Takımı, FIFA 2018 Dünya Kupası elemeleri maçında 2-0 geri düştüğü maçta Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye ve Ukrayna 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna ile oynadığı maçın ilk yarısını 2-1 geride tamamladı.

23. dakikada Kravets'in Ömer Toprak tarafından düşürülmesi sonucu hakem Manuel Grafe, penaltı noktasını gösterdi.

24. dakikada Ukrayna penaltı golüyle öne geçti. Penaltı atışını kullanan Yarmolenko'nun yerden vuruşunda, top kaleci Volkan Babacan'ın altından ağlarla buluştu: 0-1

27. dakikada Ukrayna farkı 2'ye çıkardı. Yarmolenko'nun pasıyla ceza sahasının sol çaprazında kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kalan Kravets'in şutunda top filelere gitti: 0-2

45+1. dakikada Türkiye farkı 1'e indirdi. Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Ukrayna'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Ukrayna Teknik Direktörü Shevchenko

Ukrayna Teknik Direktörü Andriy Shevchenko, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye ile 2-2 berabere kaldığı maçta, sonucun 2-0 kalmasını dilediğini ancak öyle olmadığını söyledi.

Shevchenko, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçta dörtlü savunma sistemiyle oynadıklarını ifade etti.

Bazen savunmada aksaklıklar yaşadıklarını belirten Shevchenko, "İkinci yarı başında oyunda savunmamızda yorgunluklar vardı. Türkiye'de çok iyi hücum oynadı. Buna dayanmamız gerekiyordu. Son 10 dakikaya kadar her şey bizim istediğimiz gibi gidiyordu. Sonucun 2-0 olmasını dilerdim ama öyle olmadı. Türkiye kanatlardan üstünlük elde etti. Bizim oyuncularda ise yorgunluk hissedildi." diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Emre Mor'u nasıl buluyorsunuz. Durdurmakta zorlandınız mı?" sorusuna Shevchenko, "Emre Mor çok hızlı ve yetenekli bir oyuncu. Onu durdurmak çok zor. Emre'yi durdurmak için savunmamız elinden geleni yaptı." cevabını verdi.

Türkiye Futbol Direktörü Terim

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna ile yaptıkları maçta 2-0 geriye düştükten son oyuncularını, maçı 2-2'ye getirdikleri için kutladığını söyledi. 

Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maç bittiğinden beri ekibiyle ilk yarıyı anlamaya çalıştığını ifade etti.

Oyuncularını yeteri kadar olaylardan uzak tutamadıklarını belirten Terim, "Oyuncularımı baskıdan veya olayların onlara tesirinden kurtaramadık. Ben ona yoruyorum. İlk 45 dakikada, benim hiç böyle bir takımım olmadı. Ne kadar uğraşsak da etkileniyorlar demek ki. Buna rağmen yılmadan devam ettik. 2-2'yi bulduk. 3-2'yi bulabilirdik. Olmadı. 2-0'dan 2-2'ye gelmek iyi ama kendi sahamızda puan kaybetmek kötü. Oyuncularımı maçı geri çevirdikleri için kutluyorum. Bu haftanın sonunu galibiyetle kapatırız inşallah." diye konuştu.

Terim, oynatmak istediği futbolun bir kısmını ikinci yarı gördüğünü vurgulayarak, "Bir yandan kaybetmemeye, bir yandan da kazanmaya çalışıyoruz. Diğer yandan takım oluşturmaya çalışıyoruz. İyi bir grup geliyor. Bundan emin olabilirsiniz. Sahada basmadık yer bırakmayan, oyunu mümkünse rakip sahada oynayan... Eğer burayı asgari puan kaybıyla geçersek, müthiş bir takım olacak. Bundan şüphem yok." şeklinde konuştu.

Davutoğlu maçı takip etti

Eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribününde takip etti.

Tribünler tamamen doldu

Konya Büyükşehir Torku Arena'daki maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın tribünleri karşılaşma öncesi tamamen dolarken, stadı çevreleyen tribünler kırmızı-beyaz renklerle süslendi.

Stadın çatısına 45 Türk bayrağı asılırken, seyirciler için de koltuklara 42 bin bayrak bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerinde de 3 metre eninde 5 metre yüksekliğinde 50 bayrak kullanıldı.

Yaklaşık 300 Ukraynalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını desteklemek için yerini aldı.

Arda Turan'dan destek mesajı

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye'nin, Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı kadroya çağrılmayan Arda Turan, milli takıma sosyal medya hesabından destek verdi.

Arda, paylaştığı mesajda "Dünya Kupası yolunda Milli Takımımıza sonsuz başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun, dualarım hep onlarla..." ifadelerini kullandı.

Milli takıma "meşaleli" karşılama

A Milli Futbol Takımı, maçın oynanacağı Konya Büyükşehir Stadı'da taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Ay-yıldızlı ekibi "Türkiye" sloganlarıyla karşılayan yüzlerce taraftar kırmızı-beyaz meşale yaktı.

Maçta geniş güvenlik önlemi

Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Stat ve çevresinde 3 bin polis görevlendirildi. Stada giren futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi. 

Futbolseverlerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki spreyler de stada alınmadı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

Öte yandan milli maç öncesi taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." şeklinde tempo tutarak, terörü lanetledi. Futbolcuların ısındığı esnada ise "Mehter Marşı" çalındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir