Türkiye madalya sıralamasında 60'ıncı

Rio'nun 14. günü sonunda ABD genel sıralamada liderliğini sürdürürken, Türkiye 60'ıncı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya mücadelesinin yaşandığı 14. gün sonunda ABD, genel sıralamada liderliğini sürdürdü.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen organizasyonda 38 altın, 35 gümüş, 32 bronz olmak üzere 105 madalyaya ulaşan ABD, madalya sıralamasının zirvesinde kalmaya devam etti.

ABD'nin ardından 24 altın, 22 gümüş ve 14 bronzla 60 madalyası bulunan Büyük Britanya, ikinci sırada yer aldı. 22 altın, 18 gümüş ve 25 bronz olmak üzere 65 madalyaya sahip Çin ise üçüncü sırada kaldı.

Milli sporculardan Nur Tatar'la kadınlar tekvando, Soner Demirtaş'la da erkekler güreşte 2 bronz madalya kazanan Türkiye, oyunlardaki madalya sayısını 6'ya çıkardı. İki gümüş ve dört bronz madalyası bulunan Türkiye, sıralamada 60'ıncı oldu.

Türk sporcular bugün mindere çıkacak

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcular, bugün güreş branşında mücadele verecek.

Olimpiyat oyunlarının 16. gününde erkekler serbest stil güreşte Taha Akgül ve Selim Yaşar mindere çıkacak.

İlk turu maç yapmadan geçecek Taha Akgül, 125 kilo ikinci turunda Moğol sporcu Chuluunbat Jargalsaikhan ile karşılaşacak.

Türkiye'yi 86 kiloda temsil eden Selim Yaşar da ilk turu maç yapmadan geçecek ve ikinci turda Porto Rikolu Jaime Yusept Espinal ile karşı karşıya gelecek.