Türkiye sarı - kırmızı

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu kazanması, yurdun çeşitli yerlerinde kutlandı şampiyonluğu kutladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu kazanması, yurdun çeşitli yerlerinde kutlandı şampiyonluğu kutladı.

Sakarya'da, Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar Çark Caddesi'nde toplandı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında kutlama yapmak isteyen taraftarlar, üstlerinde Sakaryaspor formaları ve atkıları bulunan bir grubun  engellemesiyle karşılaştı. Polis ekipleri, Galatasaray taraftarlarına tepki gösteren grubu dağıttı.

-Bolu-

Bolu'da Hükümet Meydanı ve İzzet Baysal Caddesi'nde sarı-kırmızılı  takımın taraftarları, şampiyonluğu kutladı. İl merkezindeki çeşitli kafelerde maçı izleyen taraftarlar, müsabakanın  bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan

sarı-kırmızılılar, ulaşıma kapatılan Hükümet Meydanı ve İzzet Baysal Caddesi'nde takımlarının şampiyonluğunu kutladı.

-Karabük-

Karabük'te karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak, kentte  tur atan taraftarlar, Karabük sokaklarında ve Safranbolu kent merkezindeki Misak-ı Milli Meydanı'nda şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Kutlamalar sırasında bazı taraftarlar arasında arbede yaşanırken, taşkınlık çıkaranlar polis ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

-Şanlıurfa-

Şanlıurfa kent merkezinde, sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluğu meşale ve havai fişeklerle kutladı. Araçlarla konvoy oluşturan sarı-kırmızılı ekibin taraftarları, kent merkezinde şampiyonluk turu attı. Kutlamalar sırasında ulaşıma kapanan Atatürk Bulvarı'nda önlem alan polis ekipleri, grupları taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı.

-Denizli-

Denizli'de Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki karşılaşmanın bitimiyle büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılı taraftarlar, Delikliçınar Meydanı ve Pamukkale Üniversitesi yurtlar bölgesinde toplandı. Araçlarıyla konvoy oluşturan taraftarlar, şehirde tur attı. Sevinç gösterileri sırasında taşkınlık yaşanmaması için yaklaşık bin polis, kent genelindeki meydan ve caddelerde önlem aldı.

-Kayseri-

Kayseri'de, Galatasaraylı taraftarlar, maçın bitiş düdüğü ile Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, şampiyonluğu kutladı. Ellerinde bayrak ve meşalelerle takımları lehine tezahüratta bulunan  sarı kırmızılı taraftarların şampiyonluk coşkusuna, bayraklarla süslenmiş araçlar klakson çalarak ortak oldu. Cumhuriyet Meydanı'ndan Sivas Caddesi'nde doğru ilerleyen Galatasaray  taraftarları, burada davul, zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Bu sırada, bir grup Fenerbahçeli, sarı-kırmızılı taraftarlara taşlı saldırıda bulundu. Olayda yaralanan olmazken, sarı-lacivertli grup, polis  ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı.

-Edirne-

Galatasaray taraftarları Edirne'de şampiyonluğu kutladı. Karşılaşmayı kentteki çeşitli mekanlarda izlemeyi tercih eden Galatasaray  taraftarları, müsabakanın bitiş düdüğüyle araçlarıyla turladı.  Sarı kırmızılı taraftarlar, coşkularını kent merkezinde bulunan Saraçlar Caddesi'nde sürdürürken, polis ekipleri taşkınlık yaşanmaması için önlem aldı. Bu arada, Haşim İşcan Caddesi'nde Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

-Tekirdağ-

Tekirdağ'daki Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluğu coşkuyla kutladı. Maçın bitiş düdüğüyle Tuğlalı Park, Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Caddesi ve Atatürk Bulvarı'na akın eden Galatasaray taraftarları, şampiyonluğun tadını çıkardı. Karşılaşmanın bitiminin ardından taraftarların oluşturduğu konvoy dolayısıyla birçok cadde araç trafiğine kapandı.

-Kütahya-

Galatasaraylı taraftarlar, Kütahya'da şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Zafer Meydanı ve Atatürk Bulvarı'nda toplanan bir grup taraftar, ''Sevgi   Yolu'' diye bilinen Cumhuriyet Caddesi, Adnan Menderes ve Atatürk bulvarlarında  yürüyüş yaptı. Bazı taraftarlar da araçlarıyla konvoy oluşturarak, şehirde tur  attı.

Polis ekipleri kent merkezindeki işlek meydan ve caddelerde önlem aldı. Bu arada, Tavşanlı ilçesinde araçlarıyla konvoy düzenleyen Galatasaraylı taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonsporlu taraftarlarca alkışlandı. Sarı-kırmızılı takımın taraftarları da bu centilmenliğe alkışla karşılık verdi.

-Kocaeli-

Kocaeli'de, Galatasaray'ın şampiyonluğu coşkuyla kutladı. Karşılaşmanın ardından çok sayıda sarı kırmızılı taraftar, İzmit Sabri Yalım, Merkez Bankası Kocaeli Şubesi ve Cumhuriyet ile Hürriyet caddelerinin  birleştiği yürüyüş yoluna adeta akın etti.

Tezahürat yaparak, İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen taraftar  grubu, buradan Anıtpark'a yürüdü. Bir süre sevinç gösterisinde bulunan taraftarlar, daha sonra dağıldı. Bu arada, Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önünde ve Cumhuriyet Parkında Galatasaraylı ve Kocaelisporlu taraftarlar arasında zaman zaman kısa süreli  gerginlikler yaşandı.

-Bursa-

Galatasaray'ın şampiyonluğu Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray  arasında oynanan karşılaşmayı kentteki çeşitli mekanlarda izleyen Galatasaraylı  taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından Kent Meydanı'nda toplanan taraftarlar, takımları  lehine slogan attı. Bu arada, Bursaspor taraftarı oldukları bildirilen yaklaşık 300 kişilik   grup ile Galatasaraylılar arasında gerginlik yaşandı. Bölgeye gelen polis ekipleri, Bursaspor taraftarlarını kısa sürede olay  yerinden uzaklaştırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir