UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla

UEFA Başkanı Platini, kupayı takım kaptanı Rakitic'e verdi; Avrupa futbolunun iki kupası da İspanya'nın

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEVİLLA - Futbolda, Avrupa'nın iki numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi finalinde Benfica'yı yenerek şampiyon olan Sevilla'ya kupasını, UEFA Başkanı Michel Platini verdi. 

Portekiz temsilcisi Benfica'yı penaltı atışlarında 4-2 yenerek tarihinde 3'üncü kez final oynadığı kupayı üçüncü kez kazanma başarısı gösteren Sevilla, maç sonrası düzenlenen törenle kupayı aldı. 

Kupa töreninde ilk olarak maçın hakemlerine UEFA Başkanı Platini tarafından şilt verilirken, hakemlerin ardından finalist takım Benfica'ya gümüş madalyaları takıldı. 

Juventus Stadı protokol tribününde oluşturulan podyuma son olarak çıkan Sevillalı oyunculara, altın madalyaları takıldıktan sonra Platini, kupayı Sevilla Takım Kaptanı Ivan Rakitic'e verdi. 

Kupa töreninin ardından taraftarlarının bulunduğu bölüme giden Sevillalı oyuncular, zaferlerini taraftarlarıyla kutladı. 

2006 ve 2007'de üst üste oynadığı iki finali kazandıktan sonra bu sezon oynadığı üçüncü UEFA Avrupa Ligi finalini de kazanarak 3'te 3 yapan kırmızı-beyazlı İspanyol takımı, bu zaferle bu kupayı 3 kezle en çok müzesine götüren Juventus, Inter ve Liverpool gibi takımların yanına adını yazdırdı. 

Bu arada, İspanya'nın Sevilla takımının bu akşamki zaferiyle bu sezon kulüpler bazında Avrupa'nın iki büyük kupasını kazanacak ülke de İspanya oldu. İspanya'nın başkenti Madrid'in iki takımı Atletico Madrid ile Real Madrid, 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Luz Stadı'nda UEFA Şampiyonlar Ligi kupası için mücadele edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir