VakıfBank son basamakta

Son şampiyon VakıfBank, Fenerbahçe'yi 3-2 geçti ve seride 2-0'ı buldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
İSTANBUL - Son Türkiye Süper Kupası sahibi VakıfBank, lig şampiyonluğu yolunda final serisinin ikinci  maçında Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Galibiyete geniş kadrosu ve oyuncu kalitesiyle ulaşan VakıfBank, rakibi önünde ilk seti 31-29 almayı başarırken, sarı siyahlılar, müsabakanın ikinci setini 22-25, üçüncü setini ise 17-25 geride tamamladı ve setlerde durum 1-2 oldu.

Dördüncü sette oyuna ağırlığını koyan VakıfBank, bu seti 25-22 kazanarak, mücadeleyi final setine taşıdı. Final setini de 15-13 alan sarı siyahlılar maçtan galip ayrıldı: 3-2... Son şampiyon VakıfBank, serinin üçüncü maçını 30 Nisan 2014 Çarşamba günü Burhan Felek'te oynayacak. VakıfBank, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde 8'inci lig şampiyonluğunu ilan edecek.
 
Son şampiyon VakıfBank'ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Gözde Sonsırma (27 sayı) ve  Jovana Brakocevic (25 sayı) oldu. VakıfBank'ta Christiane Fürst da (13 sayı) karşılaşma boyunca etkili oyunu ile takdir topladı.
 
Fenerbahçe galibiyeti ardından düşüncelerini dile getiren VakıfBank Baş Antrenörü Giovanni Guidetti, “Zorlu bir maçı geride bıraktık. Fenerbahçe savunmada doğru olanları yaptı. Bizler ise her zamanki VakıfBank gibi bir an olsun mücadelemizi bırakmadık. Oyuncularımın hepsini kutluyorum” diye konuştu.