'Yargıtay kararına kadar buradayım'

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yargıtay kararı açıklanana kadar görevinin başında olduğunu belirterek, “Ama sürem dolduğunda dahi yüzüm varsa gelir yine aday da olurum” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

İstifa çağrılarına tepki gösteren Aziz Yıldırım, Yargıtay kararı açıklanana kadar görevine devam edeceğini söyledi.

Yıldırım, "Beni sokaktaki, medyadaki 3 tane şerefsiz ve ahlaksız gönderemez" dedi.

"Yine aday olurum"

Aziz Yıldırım şöyle konuştu:

"Uzun zamandır medyada 'Bıraksınlar gitsinler' kampanyası yürütülüyor. Taraftar üzerinden oyunlar oynanıyor. İngiltere'deki maçta bağıranlar Almanya'dan gelen ve bilet vermediğim insanlar. Benim için önemli değil. İstersem bir dakikada keserim; bilet vermem. Ama yapmayacağım. Önemli olan o değil.

3 Temmuz, Türkiye için çok önemlidir. Eğer 3 Temmuz olmasaydı, Fenerbahçe bu mücadelenin içine girmeseydi, FETÖ istediği sonucu çok önceden elde edecekti. Ama bu hep yüzeysel olarak düşünülüyor. Yargıtay kararıyla birlikte bırakacağımı söyledim. Ama maalesef 3 yıl için seçilen yönetimi kurulu, her başarısız neticeden sonra 'İstifa etsinler' yorumlarıyla bir hava estirilmeye çalışılıyor. Ben Yargıtay kararı açıklanana kadar buradayım. Ama sürem dolduğunda dahi yüzüm varsa gelir yine aday da olurum.

"Beni kimse gönderemez"

Hayatım Fenerbahçe. Beni bütün varlığımı, her şeyimi burada ortaya koydum. Susuyorsam edepli olduğum içindir. Beni ancak siz gönderirsiniz. Beni sokaktaki, medyadaki 3 tane şerefsiz ve ahlaksız gönderemez. Yargıtay'taki kararın da ne olacağını kimse bilemez ama ben tedirginim. Biz hakaretlere maruz kalacak birileri değiliz. Seçimle geldik seçimle gideriz.

18 senemi bu kulüp için verdim. Mutlu muyum? Mutluyum. Benim tüm ailem için onurdur, şereftir. Fakat onurun, şerefin de bir karşılığı olmalı. Onursal başkan olmak falan benim için önemli değil, gerekirse kulübün kapısında bekçi olurum. İçip içip televizyona çıkıyorlar, ağza alınmaz şeyler söylüyorlar. Bundan sonra onları sokakta gezdirmem! Onu bunu tanımam. Kim başkan adayı olacaksa olsun. Ama erkek gibi çıkıp açıklamalılar.”

"Takım başarısız ama..."

Futbol takımının şu an için başarısız olduğunu belirten Aziz Yıldırım "18 senedir kulübe hizmet ediyorum. 6 kez lig şampiyonu, 8 kez ikinci olmuşuz. Fenerbahçe'de gelenek var; 3 senede bir şampiyon oluyoruz. Futbol takımı başarısız ama 'İyi takım değil' diyebilir miyiz? Hoca da çok iyi; samimiyetimle söylüyorum. 2003‐ 2004'te 9 puan geriden gelip şampiyon olduk. Uyuşmazlığı kısa sürede atlatırız. Ama sporun gerçeklerini kimse konuşmuyor. Obradovic'e bile sallayacak kadar bir medya var. Obradovic'i getiren ben değil miyim? Kim bana saldırırsa karşılığını vereceğim. Ben de bir anne‐baba çocuğuyum. Ben buraya silah zoruyla gelmedim. Hesabı size veririm. Hesabın ilk şartı Yargıtay kararıdır. Ben hapis yatarken, bazıları şimdi içeride olan FETÖ'cülerle algı operasyonu yapıyordu" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir