Yatırımcımız uzun vadeli düşünsün

Galatasaray Başkanı Aysal, sermaye artırım eleştirileri için "Borsa yatırımcımız uzun vadeli düşünmeli, geleceğimize yatırım yaptık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Sportif'teki sermaye artırımının kurallara uygun olduğunu belirten Başkan Ünal Aysal, eleştiriler için de "Yatırımcımız uzun vadeli düşünmeli, geleceğimize yatırım yaptık” dedi.

CBNC-e'ye konuk olan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Sportif'teki (GSRAY) sermaye artırımı ve hisse üzerindeki yapılan spekülasyonlar için;

"İddia edildiği gibi benim bir adet bile hissem yok. Galatasaray'ın hissesini ne aldım ne sattım. Başkanlığım bitene kadar da bir adet hisse alıp satmayacağım. Sermaye artışı bir yatırıma gidiyorsa kulübe yararlı olacaksa yapılır. Borsa yatırımcımız uzun vadeli düşünmeli, geleceğimize yatırım yaptık.  Daha önce ‘sermaye artırımı yapmayacağız' demedim, bu şehir efsanesi. Yatırımlar için sermaye ve kredibiliteye ihtiyaç var" değerlendirmesini yaptı.
 
18 Haziran'da yüzde 400 bedelli sermaye artırımı yapan GSRAY, 2 milyon 788 bin TL olan sermayesini, bedelli olarak 13 milyon 940 bin TL'ye çıkarmıştı.

Galatasaray Sportif AŞ, 13 milyon 940 bin 422 TL olan sermayesini bedelli olarak yüzde 300 artırma kararını da 14 Eylül'de almıştı.

Yatırımcılarının yüzde 300 oranındaki yeni bedelli sermaye artırımı kararı üzerine Galatasaray Yönetim Kurulu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu basında yer almıştı.

Bu arada Galatasaray Sportif, son olarak dün 41 milyon 821 bin 265,70 lira bedelli artırım için SPK'ya başvurdu.

 

Fenerbahçe de sermaye artırımına gitti
Ünal Aysal, Galatasaray Sportif A.Ş'de sermaye arttırımını kurallara uygun bir şekilde yaptıklarını anlatarak, Fenerbahçe'nin de geçen yıl sermaye arttırımına gittiğini öne sürdü.
Aysal, sermaye arttırımıyla ilgili olarak, ''Katiyetle en ufak bir sıkıntım, endişem yok. Çünkü yaptığım şeyin doğru olduğuna inanıyorum. Kurallara uygun, ahlaki, camianın ve yatırımcının lehine olduğuna inanıyorum. Eğer bunlardan bir tanesi olmasaydı parmağımı dahi oynatmazdım'' dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir