Yaya Toure'den ödül sitemi

Yaya Toure, Afrika'da 2015 yılının en iyi futbolcusu ödülünü kazanamamasına sitem etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afrika'da 2015 yılının en iyi futbolcusu ödülünü Gabonlu golcü Aubameyang'a kaptıran İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin orta saha oyuncusu Yaya Toure, değerlendirmeyi haksız buldu.

 

Fransız radyosuna konuşan Toure, 4 yıldır üst üste kazandığı Afrika'da yılın en iyi futbolcu ödülünü Borussia Dortmund'un Gabonlu golcüsü Pierre-Emerick Aubameyang'a verilmesini doğru bulmadığını söyledi.

'Afrika'nın ayıbıdır'

Afrika Uluslar Kupası'nı geçen yıl Fildişi Sahili'nin kazandığını hatırlatan 32 yaşındaki futbolcu, "Bence bu ödül töreni, Afrika'nın ayıbıdır. Bu şekilde sonlanması gerçekten de utanç verici. Ama yapacak bir şey yok" dedi.

Afrikalıların kendi kıtası ve insanına önem vermediğini savunan Fildişi Sahilli futbolcu, "Önceliği, kendi kıtamızdaki turnuvalardan daha çok başka yerlere veriyoruz. Karşı çıktığım şey bu. Örnek verirsem, Lionel Messi'nin geçen yıl bütün kupaları kazanmasına rağmen yılın en iyi oyuncusu ödülünün Cristiano Ronaldo'ya verilmesi gibi bir şey bu" değerlendirmesinde bulundu.