Yeni lider VakıfBank

VakıfBank, Bayanlar Voleybol Ligi’nde sezonun altıncı haftasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Sarı-siyahlılar, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada rakibini 3-1’le geçerek sahadan galibiyetle ayrıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - VakıfBank, Bayanlar Voleybol Ligi’nde sezonun altıncı haftasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Sarı-siyahlılar, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada rakibini 3-1’le geçerek sahadan galibiyetle ayrıldı. 

Karşılaşmaya Gözde, Bahar, Sheilla, Vasileva, Rasic, Naz – Gizem (L)  ilk altısı ile başlayan son şampiyon VakıfBank, müsabakanın ilk setini 25-19 üstün tamamladı. İkinci sette ise Fenerbahçe 20-25’le durumu 1-1’e getirdi. Sarı-siyahlılar rakibi karşısında üçüncü seti de Sheilla Castro (6 sayı) ve Milena Rasic (4 sayı) skorer oyunlarıyla 25-12 aldı ve setlerde 2-1’i buldu. VakıfBank, dördüncü ve son seti de 25-21 kazanarak karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. 

VakıfBank’ın karşılaşma boyunca en skorer oyuncuları Sheilla Castro (16 sayı), Elitsa Vasileva (14 sayı) ve Milena Rasic (14 sayı) oldu. 

Karşılaşma sonrası düşüncelerini dile getiren VakıfBank’ın Başantrenörü Giovanni Guidetti “Bugün çok iyi ve disiplinli bir mücadele sergiledik. Fenerbahçe Grundig de kazanmayı çok istiyordu ama biz daha iyi oynayarak galibiyeti hak eden taraf olduk. Henüz sezonun başındayız ve Fenerbahçe Grudig, zaman geçtikçe çok daha güçlü bir rakip olacaktır” dedi. Güldeniz Önal için de ayrı bir paragraf açan Guidetti, “VakıfBank’ta göreve başladığımdan beri Güldeniz, oyuna dahil olduğu anlarda fark yaratan oyuncularımdan biri oldu. Kenardan gelerek oyunun kaderine etki etmek Güldeniz’in en önemli özelliğidir” dedi.

Oyuna sonradan dahil olarak galibiyete önemli katkıda bulunan Güldeniz Önal ise “Böylesi maçlar, lig sıralamasının belirlenmesinde büyük öneme sahip. İkinci sette ufak bir düşüş yaşasak da 3 puanı almayı başardık ve zirve hedefimiz adına önemli bir adım atmış olduk. Takım olarak iyi mücadele ettiğimize inanıyorum. Ben de elimden geldiğince takımıma katkı yapmaya çalıştım” dedi.