'Amacın için harekete geç'
Markaların, yeni yol haritalarının belirlendiği, markaların birbirinden ilham aldığı Sürdürülebilir Markalar Konferansı (Sustainable Brands), 20-21 Nisan tarihlerinde “Amacını Etkinleştirme” (Activating Purpose) temasıyla, Swissotel The Bosphorous’ta gerçekleşiyor.
Didem Eryar Ünlü
Markaların, yeni yol haritalarının belirlendiği, değişimi yönetenlerin bir araya geldiği, markaların birbirinden ilham aldığı Sürdürülebilir Markalar Konferansı (Sustainable Brands), 20-21 Nisan tarihlerinde “Amacını Etkinleştirme” (Activating Purpose) temasıyla, Swissotel The Bosphorous’ta gerçekleşiyor. Amacının peşinden koşan, dünyanın önemli projelerini hayata geçirmiş, markalara değişimin parametreleri konusunda ilham vermiş, 15’i yabancı olmak üzere 35 konuşmacı konferansa katılacak.
Konferans için İstanbul’a gelecek konuşmacılar arasında; dünyada yeni dönem liderlik anlayışının değiştiğini, hayal gücünün, sevincin, başkaları ve yaşamla kurulan ilişkinin, derin samimiyetin önemli olduğuna dikkat çeken, araştırmacı yazar Mac Macartney; dünyanın farklı ülkelerinde farklı şirketlerde Yönetim Kurulu Üyelikleri yapan global bir lider Ahmet Bozer; tüm sektörlerden 5 binin üzerinde marka takımı ile davranış değişikliği stratejisi çalışmaları yapan Sille Krukow; Nike ve NASA’nın birlikte kurduğu sürdürülebilir malzeme ve inovasyon platformu “LAUNCH’’ ın Nordik Lideri Sofus Midtgaard; Creative Design&Branding Agency -Pearl Ficher Newyork CEO’su Angela Hariche; BASF Global Sürdürülebilirlik Başkanı Andreas Kischerer; L’Oreal Türkiye CEO’su Claude Rumpler; gönlündeki işleri yapan yeni nesil iş adamı Serhan Süzer; dünyanın en önemli iletişim şirketlerinden Radley Yeldar Kurucularından ve “Fit for Purpose Index” Yaratıcısı Ben Richards gibi isimlerin yanı sıra, oyuncu – girişimci Mert Fırat; oyuncu Şevket Çoruh, yazar Azra Kohen, orkestra şefi Cem Mansur gibi konuşmacılar da yer alıyor. Sustainable Brands Istanbul 2017’nin moderatörlüğünü Mr. Goodvertising Thomas Kolster yapıyor.
Bir milyondan fazla profesyonel buluşuyor
Dünya ekonomisini, sürdürülebilir ekonomiye dönüştürmek amacıyla geleceği şekillendiren şirketlerin oluşmasına katkı sağlayan Sürdürülebilir Markalar Küresel Platformu (Sustainable Brands) markalar ve tüm paydaşlarını Boston, San Diego, Kopenhag, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Barselona, Cape Town, Bangkok, Kuala Lumpur, Sydney, Tokyo ile birlikte İstanbul’da bir araya getiriyor. Türkiye’den ve dünyadan birçok kişi ve kurumun katılacağı konferansın Sustainable Brands İstanbul Lideri Semra Sevinç; “21. yy değişen pazar dinamiklerinde, belirsizliklerin dünyasında amaçlarını harekete geçiren lider markalar karlılıklarını artırarak ve büyüyerek başarıyla yollarına devam ediyor. Dünya çapında markaların geleceğini şekillendiren bir milyondan fazla profesyonelin buluştuğu bir platform olan Sustainable Brands, İstanbul buluşması bu yıl 5. Kez, profesyonelleri ‘amacı için harekete geçmeye çağırıyor” yorumlarını yapıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde sürdürülebilir kampüs yaşamı
İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilir Yaşam Kulübünün (ÇEVSÜR) bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Ekofest, üniversitenin Florya’daki kampüsünde gerçekleştirildi. İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilir Yaşam Kulübünün, (ÇEVSÜR) sürdürülebilir kampüs yaşantısını göstermek, toplumda doğaya dost bir yaşam bilincinin oluşmasını sağlamak, üniversite öğrencilerinde çevre ve yenilenebilir enerji konularında farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ekofest, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Aydın Kampüsünü tam bir kamp alanına çevirdi.
2 gün süren festival büyük ilgi gördü
Plastik atıkların geri dönüşümünü sağlayan makineden güneş enerjisiyle çalışan cihazlara, hareket enerjisini elektriğe çeviren ve bir yandan da sanal gerçeklik turu yapılan bisikletten kamp hayatının anlatıldığı bölüme kadar son derece renkli alanların da yer aldığı festivalde, Yedikule Hayvan Barınağı, Kadıköy Kooperatifi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı gibi kuruluşların stantları yer aldı. İki gün süren festivalde ayrıca Yırcalı kadınların ürettiği zeytinyağlı sabunların ve “kelebek hastalığı” olarak da bilinen Epidermolozis Bülloza hastası bir çocuğun ürettiği kitap ayraçlarının da satışa sunulduğu stantlar da büyük ilgi çekti. Kulüp üyesi öğrenciler, stantları ziyaret eden arkadaşlarına çevre, sürdürülebilir kampüs ve doğal yaşam gibi konularda bilgiler verirken, en büyük ilgiyi plastik atıkların geri dönüştürerek akıllı telefon tutucu üreten makine topladı.