Gıdanın geleceği İstanbul’da tartışılacak

Gıda sektörünün önde gelen isimleri gıdanın sürdürülebilir geleceğini tartışmak üzere, 18 Ekim’de İstanbul’da toplanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TUGİS, gıda sektörünün önde gelen isimlerini ve otoritelerini İstanbul'da buluşturacak. 

18 Ekim’de İstanbul’da Fairmont Quasar Otelinde üçüncü kez toplanacak olan ‘Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda gıda sistemlerinde küresel uygulamalar ve trendler, kamu politikaları, yasal düzenlemeler ve teşvikler, dijital dönüşüm ve sürdürülebilir gıda devrimi tartışılacak.

Konferansta ayrıca sürdürülebilir büyüme ve tarım, inovasyon ve dijital dönüşüm, kaynak verimliliği, değişen tüketici ve sağlıklı beslenme yaklaşımı, şeffaf tedarik zinciri, sorumlu pazarlama, gıda atıklarının azaltılması, sürdürülebilir gıda perakendeciliği, gıda sanayinde enerji verimliliği, su ve karbon yönetimi, yiyecek, içecek sektörü ve sürdürülebilir gıda, gıda lojistiği, kadının rolü ve güçlendirilmesi, yerel gıdalar ve kültür, sürdürülebilir gıda sistemleri için finansman, tarımın önemi, iş birliği ve yerel gıdaların korunması gibi gıdanın sürdürülebilir geleceğini ilgilendiren pek çok konu masaya yatırılacak.

Sürdürülebilir Gıda Konferansı, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası–TUGİS’in öncülüğünde; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Konferansta Avrupa'nın önemli temsilcisi ve Türkiye'den CEO’lar bulunacak

Avrupa'daki gıda ve içecek üreticilerinin en önemli temsilcisi olan Food&Drink Europe’un Genel Müdürü Mella Frewen da katılarak, gıda sektöründeki global gelişmeleri paylaşacak.

Ayrıca sürdürülebilir Gıda Konferansı içinde yer alan özel oturumlardan birinde, Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinin CEO’ları gıda sanayindeki yeni parametreleri tartışacaklar. Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros’un moderatörlüşünde gerçekleşecek oturumda; Yaşar Holding CEO’su Mehmet Aktaş, NAMETRUB Gıda Başkan Yardımcısı Şükrü Dinçer, Reis Gıda Kurucusu Mehmet Reis, Ülker Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, ve Cargill Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu görüşlerini paylaşacak.

Geçtiğimiz yıl yoğun bir ilgiyle gerçekleşen konferansın bu yıl da gıda sektörünün sürdürülebilir geleceğinin tartışılacağı önemli bir platform olması hedefleniyor.