Hayvan refahı tartışılacak

Hayvanların nakliyesi, yüklemesi ve kesilmesi konularının insaniyetli ve sürdürülebilir şekilde yapılması amacıyla FAO öncülüğünde hayvan refahı tartışılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son dönemde havyan üretiminde yaşanan büyük artış hayvan refahı olmak üzere birçok etik meseleyi gündeme taşıdı. Perakendeciler ve gıda endüstrisi temsilcileri hayvan menşeli ürünler için artan koşullu ticaret anlaşmalarıyla uyumlu daha yüksek hayvan refahı standartları istiyor.

Hayvanların nakliyesi, yüklemesi indirmesi ve kesilmesi başta olmak üzere sürdürülebilirlik ve ilgili yasama gibi hayvan refahını ilgilendiren tüm konular 25-26 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası çalıştayda tartışılacak.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Kraliyet Hayvanlara İşkenceyi Önleme Topluluğu’nun (RSPCA) organize ettiği çalıştay Doğu Avrupa’da hayvan refahı sorunlarıyla ilgili bir tartışma başlatmayı hedefliyor. Ermenistan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna’dan veteriner hizmetleri ve hayvancılık sektöründen yaklaşık 25 temsilci çalıştaya katılıyor.

FAO Hayvan Üretimi ve Sağlığı Yetkilisi Andriy Rozstalnyy "Hayvan sağlığı bilimsel, etik, ekonomik, kültürel, sosyal, dini ve siyasi boyutları olan oldukça karmaşık bir konu. Bugünlerde hayvan üreticileri ve tüketicileri hayvan refahı meseleleriyle ilgili daha çok konuşuyor ve bu kişiler aynı zamanda bu konuyu hayvan menşeli ürünlerin kalitesinin bir özelliği olarak düşünüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştayda temsilcilerin gözlemlerine dayalı olarak hayvanların insani şekilde nakliyesi, yüklenip indirilmesi ve kesimi konusunda yönergeler ve tavsiyeler sunulanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir