Oyun mu oynadığınızı sanıyorsunuz?

Dell bu hafta gerçekleşen E3 fuarında büyük bir sürpriz yaparak AMD işlemcili yeni oyun bilgisayarını tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dell, E3 etkinliğinde Intel veya AMD’nin en güçlü işlemcileriyle donatılan Alienware Area-51 modellerini tanıttı. Alışılmışın dışında, şık tasarım çizgisini bozmayan Alienware Area-51, üst düzey bir donanım ile gelecek.

AMD Threadripper işlemci

AMD’nin en üst seviye işlemcisi olan Threadripper işlemcisi seçeneğinde 16 çekirdek ve 32 iş parçacığı bulunan işlemciler kullanılacak. Intel’in en üst seviye işlemcisi Skylake-X bulunan modelinde ise Core i7 veya Core i9 seçenekleriyle gelecek. Bu modellerde ayrıca 10 çekirdek ve 4.5 Ghz CPU hızı sunulacak. Her iki işlemci seçeneğine sahip sistem de 4K, 8K çözünürlüğünde oyun oynama, yayın yapma ve sanal gerçeklik bakımından sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunacak. Diğer donanım özellikleri arasında grafik işlemcisi için üç adet AMD RX 580 veya iki adet NVIDIA GTX 1080 Ti seçenekleri bulunacak. Buna ek olarak 64 GB DDR4 XMP RAM ve M.2 SSD depolama seçenekleri de Alienware Area-51’de standart olarak sunulacak.
Alienware Area-51 modellerinin fiyat bilgisi bulunmuyor. Threadripper işlemcili modelleri 27 Temmuz’da satışa sunulacak. Skylake-X işlemcili modellerin satışa sunulma tarihi ise belirsizliğini koruyor.

İhityacınız var mı?

Bu kadar büyük bir işlem gücüne sahip bilgisayara oyun dünyasının gerçekten ihtiyacı var mı? Fuarda en çok sorulan sorulardan biri de bu oldu. Ancak Dell yetkililerinin buna gayet mantıklı ve tutarlı cevabı var. Onlara göre yakında piyasaya çıkacak olan VR oyunlarda çok daha fazla işlem gücü gerekecek. Hatta Dell yetkililerine göre aynı cihazda iki VR oyuncusu birden oyun oynamaya başlayabilecek. Böylece Dell Alienware Area 51 bilgisayarına iki adet VR gözlüğü bağlayarak arkadaşınız ile birlikte oyunlar oynayabileceksiniz.