Çocuklarınıza üç güzel tatil hediyesi

Rahmi M. Koç Müzesi, eğlence dolu bir gün için müzeye davet ediyor… Türkiye İş Bankası Müzesi, atölye çalışmaları ile çocukların yarıyıl tatilini renklendirmeyi hedefliyor… Tadında Anadolu ahşap oyuncak boyama etkinlikleri gerçekleştirecek...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eğlence dolu bir gün için müzede…

Rahmi M. Koç Müzesi, çocuklarının tatilde hem sosyalleşmesini hem de eğlenmesini isteyen herkesi eğlence dolu bir gün için müzeye davet ediyor. Sergiler, atlıkarınca ve tren seferleri, atölye çalışmaları gibi aktivitelerin yanı sıra 14 binin üzerinde obje içeren farklı koleksiyonlar çocukları bekliyor. 

28 Ocak Cumartesi ise 9-13 yaş grubu çocuklara düzenlenen "deniz kabuğundan tasarımlar" atölyesinde çocuklar, kabuklara desen ve renk katacaklar. Sevdikleri için hazırlayacakları küçük hediyelerle çocukları eğlenceli saatler bekliyor. 

Yarıyıl tatilinde çocuklarıyla müze turu yapmak isteyen aileler, Fenerbahçe vapurunun orta ve üst katındaki güvertelerde çay ve simit eşliğinde klasik bir vapur keyfi sürebiliyor. Bu arada çocuklar da "Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi"nde oyuncakların tarihini öğreniyor. Ayrıca atlıkarınca ile aileler kendi çocukluklarını anarken, çocuklar da anne-babalarının bu heyecanına ortak oluyor. "Renkli Matematik Dünyası" bölümü, interaktif deney setleri ile çocuklara matematiği sevdiriyor.

Rahmi M. Koç Müzesi, nostaljik tren turları da düzenliyor. 1965 Ruston & Hornsby dizel lokomotif ve 1970'lerden kalan Baguley-Drewry ile çekilen tarihi vagonlarla Hasköy-Sütlüce Demiryolu turları için bilet gişesinde rezervasyon yaptırmak yetiyor. 

Müzede eğitici yarıyıl atölyeleri

Türkiye İş Bankası Müzesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden eğlenceli ve eğitici atölye çalışmaları ile çocukların yarıyıl tatilini renklendiriyor. Eminönü'nde yer alan tarihi binada gerçekleştirilen atölye çalışmaları 4-13 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlandı.

Sandviç Resim Atölyesi, Müze Hatıram Atölyesi, Gizli Saklı Atölyesi, Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyeleri, Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi, Yazarlarla Okuma Atölyesi, Fiyat Keşif Laboratuvarı, Dünyanın Parası Atölyesi, Sakar Cadı Vini, 5 Kuruşa 5 Hikâye, Harçlığım Cebimde ve Canlanan Nesneler olmak üzere 12 ana başlıkta gruplandırılan çalışmalar 5 Şubat'a kadar devam edecek.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyeler için rezervasyon gerekiyor. Rezervasyon esnasında, atölye adı ve tarihi, atölyeye katılacak çocuğun adı, soyadı, sınıf bilgileri, veli adı-soyadı ve cep telefonu numarasının muze@isbank.com.tr adresine gönderilmesi veya 0212 511 18 04 numaralı telefondan kayıt yaptırılmasına ihtiyaç duyuluyor. Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi dışındaki atölyelere katılım ücretsiz.

Ahşap oyuncak boyama günleri

Tadında Anadolu ve Cakes and Bakes, çocukların sömestr tatilini eğlenerek ve öğrenerek geçirmesi için renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Tadında Anadolu'nun Maslak Uniq İstanbul ve Capitol AVM'de yer alan şubelerinde her yaşa uygun doğal ve organik oyuncaklar üreten Zeytin Çekirdeği firması ile birlikte ahşap oyuncak boyama etkinliği gerçekleştirilecek. Çocuklar kendi seçecekleri el yapımı ahşap oyuncakları oyun terapisti eşliğinde boyayarak keyifli bir gün geçirecek. 28-29 Ocak tarihlerinde 11.00-12.30 ile 14.00-15.30 saatleri arasında 2 seans halinde yapılacak etkinliğe katılan tüm çocuklara bisküvili lokum ikram edilecek. Ayrıca boyadıkları oyuncaklar da çocuklara Tadında Anadolu'nun hediyesi olacak.

Cakes&Bakes ise Maslak Uniq İstanbul içerisinde yer alan şubesinde gerçekleştireceği cupcake ve kurabiye workshoplarında 27 Ocak ve 3 Şubat'ta 14.00-15.30 saatleri yapılacak etkinlikte çocuklar Cakes&Bakes şefleri eşliğinde lezzetli kurabiyeler ve cupcake'ler hazırlayacak. Sıcak çikolata da miniklere Cakes&Bakes'in ikramı olacak. Katılım ücreti 35 TL…