Ehlikeyf'in teknoloji dosyası…

Fakir Sky ütüler teknolojiyi evinize getirmeyi hedefliyor; Hotpoint'ten 4 programlı yeni bulaşık makinesi; Jabra Halo Smart Türkiye'de; Plantronics BackBeat Sense'ten 18 saat pil ömrü; Yemek fotoğrafı çekmenin 10 altın kuralı…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

  

Fakir Sky ütüler teknolojiyi evinize getirmeyi hedefliyor

Fakir Sky Serisi, geniş su tankı kapasiteli ütüler, kendi kendini temizleme ve kirece karşı koruma özelliğiyle uzun süreli kullanım sağlıyor. Ayarlanabilir buhar özelliği ve dikey buhar çıkışı sayesinde tüm kumaşlarda kolay ütü yapma imkanı veriyor. 

3 modeli var

Skyfall premium double seramik taban özelliğiyle öne çıkarken nano seramik tabanlı Skyjet ise kullanım kolaylığı sağlayan 3 metre güç kablosu ve boş su tankı ikaz ışığı özelliğiyle dikkat çekiyor. Otomatik kapanma özeliği sayesinde olabilecek yanma durumlarına karşı güvenli kullanım sağlıyor. Fakir Hausgeräte'nin Sky Serisi ütüleri Skyfall, Skyjet ve Skygo modellerinden oluşuyor. 

3-511.jpg

Hotpoint'ten 4 programlı yeni bulaşık makinesi 

Hotpoint'in A+ enerji sınıfı 4 programlı yeni bulaşık makinesi 3 programlı fiyatına satışta sunuldu. Hotpoint'in 40 dakika ekspres yıkama programına sahip ve 14 kişilik bulaşığı tek seferde yıkayan bulaşık makinesi hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmeyi hedefliyor. Lift-Up Sepet Sistemi'ne sahip Hotpoint bulaşık makinesinin üst sepeti 3,5 cm. yukarı kalkabiliyor ve böylece daha fazla bulaşık yerleştirilebiliyor. Yeni bulaşık makinesi "flexiload" esnek raf sistemleri sayesinde her boyuttaki bulaşığın yerleştirilmesine kolaylık sağlıyor.

3-512.jpg

Titreşimle bildirim sunuyor: Jabra Halo Smart 

Jabra'nın yeni kulaklığı Jabra Halo Smart, telefon görüşmeleri ve mobil müzik arasında hızlı ve kolay geçiş arayan kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış. Mikrofonu rüzgar sesini karşı tarafa iletmeyen kulaklık, Siri™ ve Google Now™'a tek tuşla erişim ve titreşimli arama bildirimi gibi özellikleriyle de ön plana çıkıyor. 

Hem müzik, hem konuşma

Boyun arkasına yerleşen Jabra Halo Smart, iki kulaklığın birbirinden ayırma özelliği sayesinde de biri telefon aramaları veya her ikisi de müzik amaçlı kullanabiliyor. Kablosuz olarak akıllı telefona bağlanan kulaklık, arama bildirimi geldiğinde titriyor ve üzerindeki küçük tuş sayesinde Siri™ veya Google Now™'a hızlı erişim sağlıyor. Ayrıca gelen mesajları da kullanıcıya sesli olarak aktarabiliyor. Android ve iOS platformunda kullanılabilen kulaklık 17 saat konuşma ve 15 saat müzik dinleme süresi vadediyor. 

5-273.jpg

Plantronics BackBeat Sense'te 18 saat pil ömrü 

Plantronics, BackBeat Sense modelini piyasaya sundu. Üzerindeki mikrofonlar sayesinde çağrıların yanıtlanabildiği BackBeat Sense, aynı zamanda OpenMic özelliği ile de müzik dinlerken kulaklığı çıkarmadan dış sesleri duymayı sağlıyor.

Sensörlü

BackBeat Sense ile müzik dinlerken veya video izlerken kulaklık çıkarıldığında üzerindeki sensör sayesinde müzik veya video duruyor. Kulaklık yeniden kulağa takıldığında sensör tarafından algılanarak dinlenilen müzik veya izlenilen video otomatik olarak kaldığı yerden devam ediyor. BackBeat Sense, böylece batarya ömrüne de zarar vermeden daha uzun süre kullanmaya fırsat yaratıyor. 18 saat kablosuz kesintisiz kullanılabilen BackBeat Sense'in pili bittiğinde ise kulaklığın yanında bulunan 3,5 jak girişli kablodan yararlanmak mümkün.

4-403.jpg

Yemek fotoğrafı çekmenin 10 altın kuralı!

Canon, son dönemde Instagram ile popülerliği artan yemek fotoğrafçılığıyla ilgili ipuçları veriyor. Yemek fotoğrafçılığında kamera ve lens seçiminden ışığa, zeminden açıya kadar en küçük detaylar bile farklılıklar yaratabiliyor. Yemek fotoğrafçısı Barış Can Delice'nin konuyla ilgili ipuçları şöyle:

Doğru kamera seçimi şart

Kamerada iki farklı seçenek var. Biri ‘full frame' yani tam kare diğeri ise odak uzaklığı çarpanlı yani crop. Full frame sensörler daha fazla derinlik sağlıyor. Crop sensör ise giriş seviyesi kameralarda yer alıyor.

50 mm ve üzeri lens kullanın

50mm ve üzeri açılara sahip lensler tercih edilmeli. Diğer önemli nokta ise lensin optik kalitesi.

Temel ayarları unutmayın

Diyafram: Fotoğrafta net alanın artırılıp azaltılması için diyafram ayarı kullanın. Diyafram sensöre düşecek ışık miktarını belirler.

Enstantane: Sensöre düşen ışığın ne kadar süreyle düşeceğini ayarlar. Fotoğrafı çekilen nesnenin dondurulabilme kabiliyetidir.

ISO yani ASA: Sensörün kullanılacak ışığa karşı hassasiyetini ifade eder. Çok düşük ışıklarda bile yüksek ISO değeriyle daha aydınlık fotoğraf çekilebilir. 

Beyaz ayarı: Doğru renk sıcaklığında fotoğraf çekmeyi sağlayan ayardır.

En iyisi pencere ışığı

Kullanımı en kolay ve masrafsız ışık kaynağı doğal pencere ışığıdır. Güneş ışınlarının pencereye direkt olarak gelmediği, dışarıdan yansıyan ışığın düştüğü bir pencere fazlasıyla iş görür.

Işık yandan gelmeli

Işığın düştüğü pencereyi bulduk. Bu pencere ana ışık kaynağı olacak. Ana ışık olarak yandan veya arkadan gelebilir.

Beyaz köpük ya da tül ile yansıtma

Öne çıkarılmak istenen nesneler için yansıtıcılar mevcut. Anacak bunun için elektronik eşyaların taşınmasında kullanılan beyaz köpükler kullanılabilir. Işığı dağıtmak için ise beyaz tül ve kumaştan faydalanabilirsiniz.

Moda tepeden bakış

Yemek fotoğrafçılığında 3 açı seçeneği var. Sosyal medya ve bloglarda yukarıdan bakış moda oldu. 45 derecelik açı ise yemek servisinde sıkça kullanılıyor. Yemeğin bulunduğu zemine paralel açı da tercih ediliyor. Hamburger ve tatlı fotoğraflarına uygun bir açı.

Ahşap zemin öne çıkarıyor

En zor konulardan biri kompozisyondur. Yemekle uyumlu renk ve dokuda yardımcı materyal kullanılmalı. Sıklıkla eski tahta ve ahşap zemin tercih ediliyor. Bu doku yemeğin kurgusuna güç katıyor ve öne çıkarıyor.

Altın orana dikkat

Fotoğraf karesini 2 yatay 2 dikey çizgi ile 9 parçaya böldüğünüzü düşünün. İlgi noktası bu çizgilerin kesiştiği noktalarda olmalı. Fotoğrafa canlılık hissini veren ise derinliktir.

Pencere ışığında tripod 

Pencere ışığında çekim için düşük enstantane kullanımı gerekiyor. Bunun için de fotoğraf makinasının titrememesi gerek. Yani tripod kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.