Peki, siz nasıl bir akşam planlıyorsunuz?

14 Şubat Sevgililer Günü için özel program hazırlayan firmalar ve mekânlar arasında artizan ekmek üretenler de var, yemek atölyeleri düzenleyenler de, oteller de…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sevgililer Günü programları netleşmeye başladı. Restoranların mönülerinden örnekleri incelediniz. Şimdi aralarında otellerin, artizan ekmek üretenlerin, yemek atölyeleri düzenleyenlerin de bulunduğu diğerler özel etkinlik düzenleyenlerden seçmeler… Peki, siz nasıl bir akşam planlıyorsunuz?

240 Derece ve Maia Organik'ten özel paket

14 Şubat'ı evde geçirecekler için artizan ekmek yapımcısı 240 Derece ve Maia Organik bir hediye paketi hazırladı. Paketin içerisinde 240 Derece'nin yıllanmış ekşi mayası ve organik un kullanarak üretilen 100 Organik Tam Buğday Ekmeği, Myndos Organik Zeytinyağı, Farilya Organik Mürdüm Eriği Marmelatı, Sandima Organik Kurutulmuş Vişne bulunuyor. #organikaşkim hastag ile paketin içinde bulunan yiyeceklerle sevdikleri için hazırladıkları sofrayı instagram adresinde paylaşan 5 kişiye 240 Derece'nin ekmeklerinden ve Maia Organik'in orta boy ekmek tahtası hediye olarak verilecek.

d.ream Akademi, "Beş Harfli Aşk: Yemek" atölyesi ile kutluyor!

d.ream Akademi, Sevgililer Günü'nde saat 19.00-22 arasında "Beş Harfli Aşk: Yemek" başlığıyla bir atölye programı düzenliyor. d.ream Executive Şefi Ali Ronay'ın gerçekleştireceği "Beş Harfli Aşk: Yemek" başlıklı atölye çalışmasına katılanlar, partnerleriyle birlikte pancarlı kuşkonmaz salatası, göl kereviti, tavada mühürlenmiş ördek, balkabaklı risotto yapmayı öğrenebilecek ve kendi elleriyle yaptıkları lezzetleri tadabilecekler. Çikolatalı mus ve özel bir içecek de d.ream Akademi'nin atölye çalışmasına katılanlara ikramı olacak.

Taksim Elite World'de Jazz Company, aşk şarkılarıyla romantizm vaat ediyor

14 Şubat gecesi Jazz Company, İlham Gencer'in romantik şarkılarına eşlik etmek isteyenler için akşam yemeği ve sınırsız yerli içecekten oluşan bir paket sunuyor. Sevgililer Günü'ne özel olarak hazırlanan mönüde başlangıç olarak mandalina üzerinde levrek marin, somon füme, portakallı kereviz salata, sebzeli lambon, nar taneli enginar kalbi, tartolet üzerinde patlıcan salata, ezine peynir, salatalık carpacio, chery domates sunuluyor. Ispanaklı vol-au-vent, ılık congase sos ile meyve şurubu ile tatlandırılmış Akdeniz yeşillikleri ara sıcak olarak verilirken ana yemek olarak, sebzeli buğday risotta ve taze mantar sosu ile dana tandır ikram edilecek. Sevgililer menüsünde ayrıca, çikolatalı mousse, vişne sos ve gül yaprakları ile limitsiz yerli içecekler yer alıyor.

The Grand Tarabya Otel'de özel fiyatlarla konaklanabilecek

The Grand Tarabya Otel The Brasserie Restaurant'ın 14 Şubat mönüsünde öne çıkan lezzetler her damak zevkine uygun özenle hazırlanmış alternatiflerden oluşuyor. Mönüde narenciye ile marine edilmiş barbun balığı narlı ve iç baklalı yaban pirinç salatasıyla servis edilecek. Rezene kreması, kuru yaban mersinli demiglace sosla harmanlanmış sığır kuyruğu ravioli bu mönünün bir diğer lezzeti. Tercihini hafif tatlılardan yana kullananlar için orman meyveli Alaska sorbe, kırmızı etten vazgeçemeyenler için ızgara dana bonfile mönüde yer alacak. Finalde çıtır kakaolu pandispanya ve vanilya sosla bitter çikolata ganache sunulacak. 14 Şubat'ta akşam yemeğine Trio müzik eşlik edecek. Gece sonrasında otelde kalmak isteyenler için de özel fırsatlar sunulacak…

Hilton Bomonti'den Sevgililer Günü'ne özel paketler

Hilton İstanbul Bomonti'nin Slow Time işbirliği ile düzenlediği Sevgililer Günü etkinliği, roof-top barı Cloud 34'te mum ışığında sushi servisi ile gerçekleştirilecek. Etkinlik boyunca İstanbul'un aşk şarkıları DJ performansı eşliğinde dinlenebilecek. Ayrıca otelin restoranı The Globe'da Executive Şef Yannis Manikis'in Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı mönü tadılabilecek. Mönüde kılıç balığı eşliğinde yaban havucu püresi, sous vide usulü bonfile, dana yanağı eşliğinde soğan çeşitlemeleri ve kırmızı pancar reçeli yer alacak.


 
Hilton Bosphorus, Terrace Restaurant'da ağırlayacak

Hilton İstanbul Bosphorus'un Terrace Restaurant'ında otel şeflerinin o güne özel olarak hazırladığı "Sevgililer Günü" mönüsünde somon carpaccio, ahtapot, karides ve kalamardan oluşan deniz mahsulleri, ıstakoz ve porçini mantarlı rissotto, safranlı patates sufleyle servis edilen ızgara dana fileto ve fırınlanmış ananas içinde bitter çikolatalı creme brulee yer alacak. Gecede açık büfe veya beş lezzet seçeneğinden oluşan "Sevgililer Günü" mönüsü almak da mümkün. Konuklara gece boyunca caz melodileri eşlik edecek.