Tatar Salim döneri Kadıköy'e geliyor

Kadıköy çarşısı Güneşli Bahçe Sokak'ta Şubat ayında açılacak olan 90 kişilik lokantada sunulacak Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde geçen döner formülü için Türkiye'nin farklı yörelerinden getirilen malzemeler kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tatar Salim, dört yıldır Ataşehir'de sunduğu mönüsünü Kadıköy'e taşımaya hazırlanıyor. Güneşli Bahçe Sokak'ta Şubat ayında açılacak olan 90 kişilik kapasiteli Tatar Salim Döner Lokantası'nda de döner, Kırım Tatarlarına özgü geleneksel tarifiyle günümüze uyarlanarak sunulacak.

Tatar Salim'de döner, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde hikâye edilen şekilde hazırlanıyor. Bütün etler Çanakkale Lapseki ve Kastamonu'dan, mercimek çorbası için mercimek Mardin'den, mekânda servis ve ayran için kullanılan su Madran'dan getiriliyor; tereyağı ise mutfakta yapılıyor.

Tatar Salim Döner Lokantası'nın Genel Müdürü Korhan Köserecep, "Markamızı yeni bir yere daha taşıma fikrimiz vardı, ancak dokusu Tatar Salim'le tutacak bir yer olsun istiyorduk, sonunda Kadıköy'de karar kıldık. Kuru kahvecisi, Beyaz Fırın'ı, Hacı Bekir gibi tarihi markaları barındıran ve geçmişin izleriyle çok özel bir yer olan Kadıköy çarşısında bizim markamızın da yer alması bize gurur verecek." diyor.