Türkiye Genç Aşçı Yarışması'nın kazananları belli oldu

1977'den bu yana Chaîne des Rôtisseurs Derneği'nin genç aşçılara becerilerini uluslararası arenada sergileme fırsatı sunan "Uluslararası Genç Aşçı Yarışması"nın Türkiye elemeleri Le Cordon Bleu ev sahipliğinde Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Chaîne des Rôtisseurs Derneği tarafından genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusundaki deneyim ve yeteneklerini uluslararası rekabet ortamında paylaşmalarına olanak sunmak amacıyla bu yıl yirmincisi gerçekleştirilen Genç Aşçı Yarışması'nın Türkiye ayağı, Le Cordon Bleu'nün Özyeğin Üniversitesi'ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde yapıldı.

Dokuz genç aşçının zorlu bir mücadele verdiği yarışmanın galibi Gastronometro İstanbul'dan katılan Yusuf Gülyiyen oldu. Türkiye'nin önemli 5 yıldızlı otellerinde ve restoranlarında çalışmakta olan 27 yaşını aşmamış 9 genç yarışmacı, Le Cordon Bleu-Mükemmellik Merkezi'nde zorlu bir gastronomi maratonuna girdi. Yarışma, katılımcıların her birine içinde ne olduğunu bilmediği birer malzeme sepeti teslim edilmesiyle başladı. Yarışmacılar bu sepetin içinde bulunan malzemelerle giriş, ana yemek ve tatlıdan oluşan 4 kişilik bir mönüyü yarım saat içinde hazırlayıp bunu 4 kişilik porsiyonlar halinde tasarlayarak üç buçuk saat içinde sundu. Bu mönüler, yarışma jürisi tarafından lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, organizasyon becerileri, profesyonellik, hijyen ve zamanlama kriterlerine göre değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi.

        3-456.jpg

Yarışmanın birincisi Gastronometro İstanbul'dan katılan Yusuf Gülyiyen olurken ikincilik CVK Park Bosphorus Otel İstanbul'dan Aytekin Yamaç, üçüncüsü ise St Regis Otel İstanbul'dan Okan Şevket Öztürk'e gitti. Yarışmanın birincisi Yusuf Gülyiyen, İngiltere Manchester'da yapılacak uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek. Yarışmanın ödül töreninde konuşan Chaîne Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam, Türkiye elemelerinde tüm genç şeflerin çok iyi yarıştıklarını, yarışmanın sadece kazananları belirlemek amacıyla yapılmadığını, genç aşçıların bu gibi yarışmalar aracılığıyla kendilerini geliştirmelerini, diğer genç aşçılarla aynı ortamda bulunarak networking sağlamalarını ve yetenekleriyle dünyaya açılmalarını hedeflediklerini söyledi.