27 yıldır yaşadığı Atatürk Havalimanı'na veda edecek

27 yıl Atatürk Havalimanı'nda yaşamını sürdüren Bayram Tepeli, yılbaşında buranın kapanacak olmasının üzüntüsünü yaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Atatürk Havalimanı'nda 27 yıldır yaşamını sürdüren Bayram Tepeli, adeta evi gibi benimsediği ve birçok anısının olduğu havalimanının yıl başından itibaren taşınacak olmasının üzüntüsünü yaşıyor.

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki ailesinin yanından çeşitli problemler nedeniyle 26 yaşında ayrılarak İstanbul'a gelen Tepeli, 1991'de bir temizlik firmasında çalışmaya başladı. Önceleri Kartal'daki bir otelde kalan Tepeli, patronunun isteğiyle aynı firmanın temizlik işlerini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'na geldiğinde, ömrünün 27 yılını burada geçireceğinden habersizdi.

Burada birçok çalışan ve yolcuyla tanışan Tepeli, işinden ayrılmak zorunda kalmasına rağmen çok sevdiği havalimanı ortamından bir türlü kopamadı. Havalimanı çalışanları, bazı basın mensupları ve yöneticilerinin maddi ve manevi desteğiyle 27 yıldır terminalde kalarak burayı evi gibi benimseyen Tepeli, yılbaşı için planlanan taşınmanın ardından havalimanından ayrılacağı için hüzünleniyor.

"Terminal" filmi gibi

Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yaklaşık 18 yıl yaşadığı için, "Terminal" filmine ilham veren İranlı Mehran Karimi Nasseri'ye benzer bir hikayeye sahip olan Tepeli, Atatürk Havalimanı'ndan sonraki yeni hayatı için yetkililerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

Bir sene boyunca Kartal'da bir otelde kaldığını ifade eden Tepeli, "Bir gün çalıştığım şirketin patronu, 'Bayram, sana öyle bir iyilik yapacağım ki kalacak yer ve yemek bulma sorunun artık kalmayacak. Bütün ihtiyaçlarını oradan sağlayacaksın' dedi ve Atatürk Havalimanı'na temizlik elemanı olarak geldim" diye konuştu.

İşten ayrılmak zorunda kaldıktan sonra da havalimanında kalmaya devam ettiğini dile getiren Tepeli, ihtiyaçları giderebilmek için sürekli terminalde dolaştığını, buradaki kişilerin kendisini hiç aç ve yalnız bırakmadığını söyledi.

"Terminaldeki koltuklarda kalıyorum. Ancak yatacağım yeri, hijyen için muhakkak silerim. Kıyafetlerimin yerde yatmış gibi kirlenmesini istemem. Temizlik hassasiyetim var" diyen Tepeli, Atatürk Havalimanı'nın kapanmasına çok üzüldüğünü söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir