Beyaz yakalılar AVM'de sosyalleşiyor

Blesh'in İstanbul'da 100 bin beyaz yakalıyla yaptığı araştırmasına göre yüzde 61 ile en çok Android cihazlar kullanılıyor, yüzde 41 ile en çok AVM'lerde sosyalleşiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Ar-Ge şirketi Blesh, İstanbul'da yaşayan 100 bin beyaz yakalının gün içinde sergilediği davranışları ve gerçekleştirdiği aktiviteleri analiz etti.

Blesh'in topladığı verilere göre beyaz yakalılarının yüzde 61'i Android işletim sistemine sahip cihazları kullanıyor. Mobil cihazlarda Bluetooth teknolojisini kullanım oranı AVM ve havaalanı gibi yerlerde yükseliyor.

Beyaz yakalılar, resmi tatilleri hafta sonu ve izin günleriyle birleştirerek, şehir dışına veya yurtdışına günlük ve haftalık seyahatler planlıyorlar. Ayrıca yaz aylarının gelmesiyle beyaz yakalıların spor salonlarına akın ettiği de görülüyor.

Beyaz yakalılar en çok, ofis ve plazaların sık bulunduğu semtler olan Şişli, Beyoğlu, Kadıköy, Üsküdar, Maslak ve Bebek semtlerinde görülüyor. Boş zamanlarında AVM'lere yönelen beyaz yakalılar alışverişe gidip, soluğu da kafe ve restoranlarda alıyorlar. Genelde çalıştıkları iş yerlerine yakın bölgelere gitmeyi tercih eden beyaz yakalılar yüzde 41 oranında alışveriş merkezlerinde sosyalleşiyorlar. Yüzde 35 ile kafeler, yüzde 31 ile restoranlar, yüzde 18 ile etkinlik alanları ve son olarak yüzde 8'lik oran ile spor salonları en çok vakit geçirilen yerler olarak dikkat çekiyor.

İş yerlerine yakın veya ulaşımı kolay alışveriş merkezlerinde zaman geçiren beyaz yakalılar, en çok yüzde 14 oranında Zorlu Center, yüzde 10 oranında Kanyon, yüzde 8 oranında Akasya ve yüzde 6 oranında İstinye Park alışveriş merkezlerini ziyaret ediyorlar.

Beyaz yakalıların en sevdiği sosyal aktivitenin yüzde 47 oranıyla alışveriş yapmak olduğu da görülüyor. Hemen peşinden yüzde 40'lık bir oran ile sinema ve diğer kültürel faaliyetler geliyor. yüzde 14 oranında seyahat, yüzde 19 oranında spor ve son olarak yüzde 10 oranında finans odaklı aktiviteler de beyaz yakalıların favorileri arasında.