Osmangazi’den geri dönüşüme tam destek

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, düzenli ve sistemli çalışmalar yürüterek her yıl on binlerce ton atığın ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan ekipler 2018 yılında, 6 bin 265 ton ambalaj ve 5 bin 974 kilogram atık pil ile batarya topladı. Bunun yanı sıra hanelerden, iş yerlerinden ve okullardan 54 bin 280 litre bitkisel atık yağ, 12 bin 860 kilogram elektronik atık, 405 kilogram ise floresan tasarrufu sağlandı. Yürütülen çalışmalar kapsamında 180 bin 518 kilogramlık atık giysi de toplayan ekipler, aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak faydalanması amacıyla hayata geçirilen Sevgi Mağazası’na 7 bin 517 kilogram giysi teslim etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yıl içerisinde 69 okulda, 19 bin 918 öğrenciye ve 62 kurumda bin 286 personele sıfır atık projesi kapsamında seminer verdik. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle geleneksel hale getirdiğimiz okullar arası atık toplama yarışmasını gerçekleştirdik. İnşallah güzel bir gelecek için bu rakamları her geçen gün daha da arttıracağız. Demirtaş bölgemizde hayata geçirdiğimiz Katı Atık Toplama Merkezimiz ile Bursa’da bir ilke daha öncülük yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye ekiplerimiz tarafından toplanan atıklar, bu tesise getirilerek ayrıştırılıyor ve daha sonra geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılıyor. Ayrıca pil, ampul gibi çevre ve insan sağlığı için tehlike arz eden atıkların toplanması için de ayrı bir bölüm yer alan tesisimizde, atıklarımız imha ediliyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir