Vergi bildirimi mezarlığa postalandı

Fransa'nın Sarzeau kasabasında bir kadının mezarlığına vergi bildirimi gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'nın Sarzeau kasabasında yaşlı bir kadının vergi bildiriminin ölümünden bir yıl sonra mezarlık adresine gönderilmesi tartışmalara neden oldu.

Fransa'nın kuzeybatısında bulunan 6 bin nüfuslu Sarzeau kasabasının Belediye Başkanı David Lappartient, bölge meclisi toplantısında, 1 yıl önce vefat eden yaşlı bir kadının vergi bildiriminin, zarfın üzerine, "mezarlık sokağı, E bölümü, mezar numarası: 24" şeklinde yazılarak mezarlığa postalandığını belirtti.

Belediye Başkanı Lappartient, şimdiye kadar vergi borcu bildirimlerinde değişik hatalarla karşılaştıklarını fakat bu tür bir olaya ilk kez şahit olduklarını ifade ederek, "Yaşlı kadına ait emlak vergi bildirimi belediyemize ulaştı, üzerindeki adresi görünce bunun kötü bir şaka olduğunu düşündük" dedi.

Vergi dairesi yöneticisi Christophe Libre, zarfın üzerinde mezarlık adresi ve mezar numarasının bulunmasının teknik bir hata sonucu olamayacağını anlatarak, "Olayda mutlaka kötü niyetli birinin parmağı var, kötü bir şaka ile mutlaka biri adresi değiştirmiştir" diye konuştu.

Libre, varislerden birinin vergi ödememek için böyle bir yola başvurmuş olabileceğini dile getirdi.

Sarzeau'da tartışmalara neden olan bu olay, ulusal gazetelerde de geniş yer buldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir