Yedi kahraman 7 ders

Women’s History Month, 'kadın kahraman'lardan yedi tanesini seçti ve onların sözlerini geleceğin 'kadın kahraman'larına yol gösterecek yedi “ders” haline getirdi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

“Women's History Month”, dünya genelinde kadınların tarihe ve modern topluma yaptıkları katkıları kutlayan bir ay olarak belirlenmiş. Bu kutlama, ABD, İngiltere ve Avustralya’da 8 Mart Kadınlar Günü’ne denk geliyor. Kanada’da ise ekim ayında kutlanıyor.

Women’s History Month, geleceğin kadın liderlerini olduğu kadar, inovasyonda söz sahibi olacak kadınları da destekliyor; kültürler arası farkındalık yaratıyor; kadınların geçmişi anlamasını ve geleceğe dair umutla bakmasını hedefliyor; farklı olmanın iyi olduğunu savunuyor. İngilizcede “heroe” kahraman anlamına geliyor. Women’s History Month, bu kelimedeki “erkek” anlamına gelen “he” hecesinin yerine kadın anlamına gelen “she” hecesini koyuyor ve “sheroe” kelimesini türetiyor. Yani kadın kahraman.

Dünyada kadın kahramanların sayısı çok fazla. Women’s History Month, bu kadın kahramanlardan yedi tanesini seçmiş ve onların sözlerini geleceğin kadın kahramanlarına yol gösterecek yedi “ders” haline getirmiş:

1 - “Acıkırsam yemek yerim. Susarsam, su içerim. Bir şey söylemem gerektiğini hissedersem, söylerim.” Madonna

Güç size sunulmaz, bunu almanız gerekir. Akıllı kadınlar yaşamak, toplumlarını olumlu etkilemek için izin istemezler. Sizi ne mutlu ediyorsa, onu yapın.

2 - “En cesur hareket, kendinizi düşünmektir. Buna izin verin.” Coco Chanel

Kuralları yeniden yazın; cesur olun; ne istediğinizi açıkça dile getirin. Tutkularınızı uyandırın; hayallerinizi yaşayın.

3 - "Kendinize, içinizdeki isteğe ve arzuya saygı duymaktan daha büyük bir armağan veremezsiniz. Siz bu nedenle doğdunuz ve bu sayede gerçek anlamda yaşayacaksınız." Oprah Winfrey

Oprah Winfrey, kadınları varoluş nedenlerini gerçekten anlamaya çağırıyor; çünkü ancak neden yaşadığınızı anladığınızda, hak ettiğiniz hayatı yaşamaya başlıyorsunuz.

4 - "Açılan her kapıdan girecek kadar akıllıyım" Joan Rivers

Başarılı kadınların ortak noktası, tüm engellere rağmen, karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmeleridir. Her ne kadar yeni kapalar cesaret kırıcı olsa da, ya kapıyı çalmalı, ya da yeni bir yol yaratarak kendi kapınızı inşa etmelisiniz.

5 - "Eğer yürüdüğünüz yolu sevmiyorsanız, yeni bir yolun taşlarını döşemeye başlayın." Dolly Parton

Farklılık bir engel değildir, tam tersine yeni bir yol yaratma fırsatıdır. Kadınlar, hiçbir yol kalmadığında, yeni bir yol yaratabilme becerisine sahipler.

6 - "Hayal ederim, çok çalışırım, sahip olana dek zorlarım, düşmanlarımla mücadele ederim." Beyoncé Knowles Carter

Hayat hayal kurmaktır, ancak çok çalışarak hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sahip olduğunuzda güçlenirsiniz, kimse hayallerinizi elinizden alamaz. Amacınıza sahip çıkın; size karşı gelenlere kulak asmayın, çünkü onlar her zaman olacaktır.

7 - "Ebeveynler çocuklarına, güzelliğin ve gücün farklı olmaktan kaynaklandığını anlatmalılar" Maya Angelou

Kadınlar, düşünsel, kültürel ve deneyimsel açıdan ‘biricikler’. Genç kadınalara bu sahip oldukları farklılığın, çok büyük bir zenginlik olduğunu anlatmamız gerekiyor.