Bursa, İran'dan işbirliği ile döndü

Abdullah Bayrak, “İran pazarındaki fırsatları değerlendirmek ve yeni iş sahaları açmak için çok başarılı görüşmeler gerçekleştirerek somut işbirlikleriyle Bursa’ya döndük” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığı kuruluşu BTC ile birlikte, 1-5 Ekim tarihleri arasında Tahran’da ikili iş görüşmeleri yapan BOSB Otomotiv Kümesine üye firma temsilcileri İran otomotiv sanayisinin lokomotif fabrikalarını da ziyaret ettiler.

BOSB Otomotiv Kümesi üyeleri temasları kapsamında İran Otomotiv Yan Sanayi ve Parça Üreticileri Derneği ile İran Ticaret Eğitim Merkezi'ni de ziyaret ederek İran ticaret kanunları ve mevzuata ilişkin bilgileri de aldılar. İran’daki temasları hakkında açıklama yapan Heyet Başkanı Abdullah Bayrak, genel anlamda rekabetin güçlü olduğu zor bir pazar durumundaki İran’ın sunmuş olduğu ucuz işgücü, enerji ve petrol, yabancı yatırımlara tanıdığı vergi muafiyetleri gibi avantajların İran’ı cazip hale getirdiğini söyledi.

Bayrak şu bilgileri verdi; “Yakın zamanda Mercedes Benz, FIAT, Toyota, Mitsubishi gibi dünya çapında otomotiv şirketleri İran’da yatırımlara başlamışlar. İran devletinin otomotiv endüstrisini stratejik olarak yakından takip ettiğini ve yeni planlamalar yaptığını gördük. İran pazarı gelecekteki büyük potansiyeli ile çok önemli ve stratejik fırsatlar barındırmaktadır.

Firmalarımız İran ve İran otomotiv pazarı, ticari alışkanlıklar, pazarın yapısı ve işleyişi, kültürel ortam gibi konularda detaylı bilgi ve fikir sahibi olmuşlardır. Görüşmelerimiz sırasında önemli firmalar ile iletişim imkânı elde edilmiş ve başlangıç networku oluşturulmuştur.

Pazarlama açısından sonraki aşamalarda yapılması gereken aktiviteler konusunda görüş alış verişinde bulunulmuştur. Bu ziyaretin gelecekteki somut işbirliklerinin başlangıcı olacağına inanıyorum.”

Bu konularda ilginizi çekebilir