Bursa trafiğine Çin modeli

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki akıllı trafik merkezlerinin yer aldığı şehirleri ziyaret ederek çalışmaları inceleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden kent trafiğine Çin modelini getirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Şehrin trafik sıkıntısını en aza indirmeyi hedefleyen ve akıllı şehircilik uygulamalarına büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki akıllı trafik merkezlerinin yer aldığı şehirleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi Arge Şube Müdürü M. Kürşat Gürsoy, mühendisler Fatih İnkaya, Alper Bayrak ve Enes Altun, Hikvision Türkiye Ofisi ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti’nin Benxi şehrinde akıllı trafik merkezinde incelemelerle bulundu. Benxi Trafik Kontrol Merkezi Emniyet Amiri Bian Yong Xin, Yardımcısı Song Yang, Direktör Yardımcısı Lin Yu Dong ve Hikvision şirketi yöneticileriyle toplantıda bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmalar hakkında detaylı bilgi edindi. Toplantıda, Hikvision mühendisleri, yakın geçmişte Hikvision ve trafik kontrol merkezi stratejik ortaklıkları ile kurulan ‘big data platformu’, ‘plaka tanıma sistemi veri tabanı’, ‘sinyalizasyon kontrol sistemi’ ve ‘bulut depolama’ çözümlerini anlatan bir sunum yapıldı.

Taraflar, akıllı trafik sisteminin nasıl kurulduğu ve çalıştığı, ihlallerin tespiti, suçluların yakalanması ve diğer konulardaki faydaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ayrıca, Tunglu şehrindeki Hikvision fabrikasını da yerinde inceledi. Heyetler son olarak, Çin'de en iyi akıllı trafik yönetim sisteminin uygulandığı Shenzhen şehri ve Hangzou'da sistemin sonuçları ve trafik yönetimine ilişkin gözlemlemede bulundu. Çin’de yapılan uygulamalarla her yıl bir önceki yıla oranla kazaların yüzde 10 oranında azaldığına, 2015 yılından bugüne kadar ölümlü trafik kazasının yaşanmadığına dikkat çekildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir