Evin Çelik, üretim kapasitesini 5 bin tona çıkarmaya hazırlanıyor

Üretim kapasitelerini artırmak istediklerini belirten Evin Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sümerli, "Üretim kapasitemizi artırarak gazaltı kaynak teli üretimimizi bu yıl içinde 5 bin tona çıkarmayı planlıyoruz, ayrıca bin ton kaynak telini ihraç etme hedefimiz bulunuyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Somtel markası ile ürünlerini piyasaya sunan Evin Çelik, SG2 gazaltı kaynak teli, çelik tel, dikenli tel, tavlı tel ve doğrultulmuş tel ürünlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Faaliyetlerini Kayseri OSB'de, 24 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 68 bin metrekarelik alan üzerinde yaptıklarını belirten Evin Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sümerli, 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni bina yatırımlarının devam ettiği bilgisini paylaştı. Üretim kapasitelerini artırmak istediklerini kaydeden Sürmeli, "Üretim kapasitemizi artırarak gazaltı kaynak teli üretimimizi bu yıl içinde 5 bin tona çıkarmayı planlıyoruz, ayrıca bin ton kaynak telini ihraç etme hedefimiz bulunuyor" dedi.

Ürünlerinin bir çok farklı alanda kullanıldığını dile getiren Sümerli, kullanım alanlarını şöyle sıraladı:

"Çelik konstrüksiyon alanında, inşaatlarda, makine yapımınında, gemi,kazan, tank boru kaynaklarında, ince taneli çeliklerin kaynağında, çelik mobilya, kaporta, egzoz, damper ve karoser imalatında ürünlerimiz kullanılıyor."

"Mobilya söktörüne de hizmet veriyoruz"

Öte yandan SG2 gazaltı kaynak teli, çelik tel üretimini yaparak mobilya sektörüne de hizmet verdiklerini aktaran Sümerli, "Çelik eşyada yılda 300 bin parça ürün, 4 bin ton tel çekme, SG2 gazaltı kaynak teli üretiyoruz. Ürün portföyümüzde Sg1,Sg2, Sg3 olmak üzere üç çeşit gaz altı kaynak teli var. Bunlardan en çok talep göreni ise SG2 gazaltı kaynak teli ayrıca SG1 üretimine de ağırlık vermek istiyoruz" şeklinde konuştu. Sektörün sorunlarına değinen Sümerli, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmaya dikkat çekti, ayrıca yaşanan haksız rekabet ve merdiven altı üretimden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Sürmeli, nitelikli personel ile ilgili olarak ise, "Üniversitelerden ara eleman konusunda destek bekliyoruz "dedi.