İş dünyasından BTSO'ya destek ziyareti

BTSO Başkanı Burkay ve ekibine iş dünyasından destek ziyaretleri devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)

Bursa iş dünyası, ortak akılla kente kazandırılan makro projelerin merkezi olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve ekibine ziyaretlerini sürdürüyor.

DOSAB, MÜSİAD ve TÜMSİAD'ın Bursa şubeleri, BEKSİAD ve DOSABSİAD gibi kuruluşların yönetim kurulunu ağırlayan BTSO Başkanı Burkay, son olarak Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Berat Tunakan, Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) Başkanı Yalçın Toy, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Tunakan, ziyarette yaptığı konuşmada, iş dünyasının çatı kuruluşu olan Oda'nın örnek projeleriyle kent ve ülke ekonomisine büyük değer kattığını söyledi. Tunakan, özellikle kentte düzenlenen nitelikli fuarlarla birlikte Ticari Safari, Ur-Ge ve Kümelenme projeleriyle Küresel Fuar Acentesi'nin, Bursa'nın ticaret potansiyeline güç kattığını belirtti.

BTSO'nun liderliğinde hayata geçen projelerin devam etmesini istediklerini dile getiren Tunakan, "Bursa için attığınız her adımda yanınızdayız. Size ve ekibinize Bursa'ya değer katan çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür' mottosu tüm Türkiye tarafından sahiplenildi. BALKANTÜRKSİAD olarak yine BTSO liderliğinde Balkan Türk Ticaret Merkezi'ni hayata geçirmek istiyoruz. Bursa ile Balkanlar arasındaki ticaret köprüsünün gelişmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

"BTSO'nun projeleri kentimiz için büyük şans"

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin de BTSO'nun Bursa ekonomisini hareketlendiren ve yenilik katan önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Odamız, Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve ekibinin liderliğinde önemli başarılara imza attı. Bu projelerin Bursa'ya kazandırılması kentimiz için büyük şans. Burkay ve ekibine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Bursa, dünya ticaretine imza attı"

KSİAD Başkanı Yalçın Toy, Bursa ekonomisinin BTSO'nun projeleriyle kabuk değiştirdiğini ve stratejik sektörlerde güç kazandığını söyledi. Özellikle Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projesi'nin firmaların dünyaya açılmasına büyük destek olduğunu belirten Toy, "Odamızın projeleri ihracatımıza ve katma değerli üretimimize büyük katkı sağladı. BTSO neredeyse her ay uçak dolusu iş adamını dünyanın dört bir yanındaki organizasyonlarla buluşturuyor. KSİAD olarak BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve ekibinin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"BTSO girişimci kadınlara cesaret veriyor"

BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, BTSO'nun çalışmalarıyla girişimci kadınları da cesaretlendirdiğini söyledi. BUİKAD olarak BTSO Başkanı Burkay ile birlikte daha güzel çalışmaları hayata geçirmek istediklerini ifade eden Yalçın, "Bursa ekonomisindeki girişimci kadınların ağırlığını artırmak için dernek olarak önemli projeler gerçekleştiriyoruz. BTSO'nun da bu konuda örnek çalışmaları var. BTSO Başkanımız Burkay ve ekibine kadın girişimcilere yol gösteren projelerinde birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"5 bini aşkın üyemizi dünya ile buluşturduk"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, kent dinamikleri ile birlikte Bursa'nın her alanda gelişmesi için projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleri kapsamında 4 yıl boyunca 5 bine yakın iş dünyası temsilcisi için 120'yi aşkın yurtdışı ticari heyet düzenlediklerine işaret eden Burkay, "Hedefimiz Bursalı firmalarımızın global arenada daha güçlü olmasını sağlamak. 16 makro proje hedefiyle çıktığımız yolda kent dinamiklerinin katkıları ve ‘Ortak Aklın Gücüyle' şimdiye kadar 38 projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bursa ekonomisine güç katan iş dünyamızın değerli temsilcilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.