KAYİF, 2017 fuarı açıldı

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 6.kez Dünya Ticaret Merkezin' de ziyaretçilere kapılarını açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - İşverenler ve işarayanları buluşturan Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KAYİF) 6.kez Dünya Ticaret Merkezin' de ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu yıl 90 firmanın yer aldığı iş ve staj başvurusu imkanıyla iki gün boyunca iş arayanlar için umut kapısı olacak .

Fuar hakkında bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu 6 Ocak'ta Konya'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programını başlattı. Süreç sonunda yaklaşık 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağlanması hedefleniyor. Kayseri için ise en az 25 bin kişilik bir istihdam hedefliyoruz. Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi adına yürütülen birçok faaliyetten birisi de KAYİF. Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bu yıl altıncısını düzenlediğimiz İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarında iş dünyasından seçkin 90 firma ve alanında uzman isimler, işsizler ve öğrenciler ile buluşturacağız. Bu yıl için fuarımıza toplamda 90 firma, kurum ve kuruluş katılacak. Bunlar arasında yer alan özel sektör firmalar iş ve staj başvurusu alacak olup, İŞKUR ve diğer kamu kurumları ise personel alım politikaları ve sınav süreçleri hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirecek.

Daha önceki yapmış olduğumuz beş fuarlarla ilgili yaklaşık toplam ziyaretçi sayısı 87 bin kişi. Firmalar tarafından alınan iş başvurusu sayısı ise 46 bin kişi. İşe yerleştirilen kişi sayısı yaklaşık 4 bin kişi oldu" diye ifade etti.

Ayçiçek, "Bu yıl için fuarımıza toplamda 90 firma, kurum ve kuruluş katılacak olup bunlar arasında yer alan özel sektör firmalar iş ve staj başvurusu alacak. Bu yılki fuarımız için yaklaşık 15 bin ziyaretçi ve bin kişinin üzerinde istihdam hedefliyoruz "dedi .

Ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, yeni istihdam alanları oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı,"Çalışma Hayatında Milli seferberlik kapsamında Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan istihdam seferberliği için KAYİF fuarı Kayseri deki işgücünü arz edenler ile işgücünü talep edenleri bir araya getirecek. 2016 sonunda, İŞKUR İl Müdürlüğümüz de kayıtlı işgücü 77 bin, kayıtlı işsiz sayısı ise 38 bin. İstihdama yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, geçen yıl 149 kamu, 8 bin 290 özel sektör olmak üzere, toplam 8 bin 439 kişi işe yerleştirildi. Aynı dönemde SGK kayıtlarına göre ilimizde özel sektörde 20 bin kişi işe yerleştirildi. Geçtiğimiz ay başlayan istihdam seferberliği ile ilimizde 7 bin 200 kişinin sigortalı olarak işe yerleştirilmesi yapıldı. Bu yıl, ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, yeni istihdam alanları oluşturmak ve iş bekleyen vatandaşlarımıza cevap verebilmek için tüm sektörlerin daha gayretli olması gerekiyor " diye sözlerini sonlandırdı.