‘Kayseri, taşımacılıkta yenilikçi modeller geliştiriyor’

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “2017'yi Kayseri’de ulaşım yılı ilan ettik. Raylı sistem ağını genişletme çalışmalarımız sürecek. Doğu-Batı hattına ilave olarak kuzey-güney hattına da başlayacağız. Kayseri’de banliyö hattı da kuruyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik , entarasyonu sağladıkları toplu taşımacılıkta yenilikçi uygulamalar ile model geliştirdiklerini söyledi. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği 7. Türkiye Konferansı Kayseri’de gerçekleştirildi. Konferansa yurt dışındaki 7 ülkeden ve Türkiye’deki il ve ilçe belediye başkanları, belediyelerin ulaşım görevlileri, toplu taşımacılık işletmecileri, merkezi idareler, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlar katıldı. Toplu taşımacılıktaki yeni trend ve uygulamaların masaya yatırıldığı konferansta konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehiriçi toplu ulaşımda bisikleti raylı ulaştıma entegre ettiklerini anlattı. Çelik, “2017 yılını Kayseri’de ulaşım yılı ilan ettik. Raylı sistem ağını genişletme çalışmalarımız sürecek. Doğu-Batı hattına ilave olarak kuzey-güney hattına da başlayacağız. Kayseri’de banliyö hattı da kuruyoruz. Bazı ilçelerimizin şehre ulaşımını banliyö ile yapacağız” bilgisini de verdi.
Dönüşümün kolay olmadığını vurgulayan UITP Genel Sekreteri Alain Flausch da “Kayseri, 2015 yılında UITP Küresel Toplu Taşıma’nın galibi oldu” dedi.