Sanayi kenti Kocaeli turizmde de gelişecek

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, DÜNYA Gazetesi Kocaeli Temsilcisi Sabiha Toprak’a kentin projelerini anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM

KOCAELİ - Yeni Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, sanayi kenti Kocaeli'nin önümüzdeki dönemde mevcut potansiyelinin yanında turizm gibi yeni sektörlerde de kendisini geliştirerek geleceğe daha emin adımlar ile ilerleyeceğini söyledi. DÜNYA Gazetesi Kocaeli Temsilcisi Sabiha Toprak Vali Aksoy'u makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Vali Aksoy, Sabiha Toprak'a yaptığı açıklamada Kocaeli'nin ekonomi ve özellikle de sanayi alanında önemli şehirlerden biri olduğunu belirterek, "Dış ticaretin önemli bir kısmı buradan gerçekleşiyor. Liman faaliyetleri ve elleçlenen yük miktarı itibarıyla Kocaeli Türkiye'de ikinci konumda bulunuyor. Ekonomik anlamda önemli potansiyelleri var ve potansiyelini ortaya çıkartmak için de harekete geçen bir kent. Kocaeli önümüzdeki dönemde mevcut potansiyelinin yanında turizm gibi yeni sektörlerde de kendisini geliştirerek geleceğe daha emin adımlar ile ilerleyecek. İlimizin önemli sektör temsilcileri ve paydaşlarımız ile Kocaeli daha iyi bir noktaya taşımak için elimizden gayreti ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Kocaeli için önemli hizmetleri olduğunu belirten Aksoy, tüm çalışmaların bir bütün olarak gelişme ve kalkınmaya katkı sunduğunu ifade etti.

Bilişim Vadisi'nin birinci etabı tamamlanmak üzere

Bilişim Vadisi'nin Türkiye'de ilk olarak Kocaeli'nde kurulduğu bilgisini veren Aksoy, "Bilişim Vadisi'nin birinci etabı tamamlanmak üzere. Gebze Teknik Üniversitesi'nin belirli nitelikte insan yetiştirme yönünde önemli gayretlerinin olması kent için önemli. Kocaeli Üniversitesi de 82 bin öğrenci sayısı ile Türkiye'deki en büyük üniversitelerinden biri. Bu önemli bir konu çünkü daha önce görev yaptığım iller bu kadar çok öğrenciye sahip değildi. Öğrenci sayısının çokluğu Kocaeli için de büyük bir avantaj" diye konuştu. Kocaeli'nde şu anda Ar-Ge merkezine sahip firma sayısının 69 olduğu bilgisini veren Aksoy," Kocaeli bu sayı ile en fazla Ar-Ge merkezine sahip kent unvanına sahip bulunuyor. Tabi ki bu sayıyı daha yukarılara taşıma yönünde gayretlerimiz var ve hedefin tutturulmasını umuyoruz" ifadesini kullandı.