İBB Bayram öncesi önlemlerini aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla çeşitli önlemler aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbullular 4 gün sürecek Kurban Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacak. 

Alınan karara göre, İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş finiküleri, şehir hatları vapurları ile İstanbul Otobüs AŞ. ve özel halk otobüsleri yüzde 50 indrimli hizmet verecek.  

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle bayram süresince İstanbulluların hizmetinde olacak. 

Ataşehir kurban satış ve kesim yeri; 29 çadırlı 986 küçükbaş, 780 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhane, Başakşehir kurban satış ve kesim yeri; 98 çadırlı bin 40 küçükbaş, 3 bin 60 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 4 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhane, Alibeyköy kurban satış ve kesim yeri; 51 çadırlı 390 küçükbaş, bin 428 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhane ile hizmet sunacak. 

Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikayetleri için "Alo 153"ü arayabilecek. Hayvanları kaçan vatandaşların "153 Beyaz Masa"yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek.  

Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri işbirliği halinde şikayetleri değerlendirmek üzere veteriner hekim ve zabıtadan oluşan 6 ekip görevlendirecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan boğa timleri kuruldu. Vatandaşlar, şikayetlerini "453 73 00" numaralı telefona yapabilecek. 

İSPARK'a ait yol üstü otoparklar, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek. İSPARK'ın kent genelinde yaklaşık 500 noktadaki yol üstü otoparkları, 15-16 Ekim'de ücretsiz, kapalı ve açık otoparklar ise ücretli olacak. 

İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak. 

Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorunlarını "372 22 22" numaralı telefona iletebilecek.  

Ulaşım AŞ, bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. 4 gün sürecek bayram boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleştirilecek. 

Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı ek seferler düzenlenecek. Vatandaşlar, her türlü sorun ve şikayetlerini, "444 00 88" numaralı telefona ve "www.istanbul-ulasim.com.tr" adresine iletebilecek. 

İSKİ, tam kapasiteyle su verecek 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri artıracak İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da çoğaltacak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için "Alo 185" ve "321 00 00" numaralı telefonlara müracaat edilebilecek. 

İtfaiye ekipleri, her zaman olduğu gibi 24 saat görev başında olacak.  

Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü nöbetçi ekipler, bayram süresince kurban satış ve kesim yerlerinin ilaçlanma ve dezenfeksiyonunu yapacak. 

Zabıta Müdürlüğü, ekip sayısını artırarak bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak.  

Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü, bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, doğal afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek.  

Mezarlıklar Müdürlüğünce normal mesai saatinden önce mezarlıklar ziyarete açılacak. Bayram süresince mezarlıklarda dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacak.